Öğrencilere Kitap Dağıtan Vali Coş’tan Bin 500 Yeni Derslik Müjdesi

Vali Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın talimatıyla gönderilen ödenekle bu yıl Adana’da bin...

Vali Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın talimatıyla gönderilen ödenekle bu yıl Adana’da bin 500’ü aşkın yeni derslik inşa edileceğini söyledi. Şehirde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısının yaklaşık yüzde 12’sinin bu dönemde gerçekleştirileceğini belirten Coş, 80’in üzerindeki okulun eğitimin hizmetine verileceğini kaydetti.

Coş, “Bunlar için hızlı bir çalışma temposu içerisine girdik. Bir an önce ihalelerini yapmaya çalışıyoruz. Bu sene okulların eğitime başlaması için seferberlik anlayışı içinde hareket ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Yüreğir Seniha Çobanoğlu İlkokulu’ndaki bin 503 öğrenci adına imzalanan kitapların dağıtım törenine katıldı. Öğrencilerin folklor gösterisiyle karşılanan Coş, sınıfları ziyaret etti. Coş, çeşitli sorular sorduğu öğrencilere imzaladığı kitapları hediye etti.

Coş, buradaki konuşmasında, Semiha Çobanoğlu İlkokulu’nda örnek bir uygulamanın başlatıldığını vurguladı. “Okumayan Kalmasın” sloganı ile küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazanılması için eğitim kurumlarının değişik projeleri hayata geçirdiğini dile getiren Coş, “İlim öğrenmenin, kitap okumanın ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bilgili insanlarla ulaşabiliriz. Bu yüzden eğitime, kültür ve sanata çok önem veriyoruz. Eğitimin sadece içeriğiyle değil, tesislerin iyileştirilmesi için de çabalıyoruz.” diye konuştu.

Seniha Çobanoğlu İlkokulu Müdürü Bayram Tozal ise Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bin 503 eğitimcinin bin 503 öğrenci adına kitap imzaladığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı 10 dakika kitap okuma kampanyası yanında, üç yıldır ‘kitap kurdu projesini’ yürüttüğünü ifade eden Tozal, bu kapsamda, mayıs ayında düzenleyecekleri yarışmada dereceye giren öğrencileri ödüllendireceklerini anlattı. Öğrencilerin kitap okuması için yaptıkları bu faaliyetlerden bahseden Tozal, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın birinci dönem kitap okuma ortalaması 143 sayfa idi. Bu kampanyalardan sonra birinci kademe öğrenci başına düşen kitap sayfası 438 yükseldi. İkinci kademe için 123 olan sayfa sayısı 396’a çıktı. 10 dakikalık kitap okuma etkinliğimiz devam ediyor. Derse başlanmadan 10 dakika kitap okunuyor.”

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve diğer yetkililerin katıldığı organizasyonun sonunda Hüseyin Avni Coş, öğrencilerle birlikte bin 503 kitap dağıtım projesinin pastasını kesti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz