Öğrencilere Medya Ve İletişim Konferansı

Balıkesirli gazeteci Taşkın Sarıca ve Balıkesir Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Mustafa Kuvancı, 100. Yıl Endüstri...

Balıkesirli gazeteci Taşkın Sarıca ve Balıkesir Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Mustafa Kuvancı, 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi'nde konferans verdi.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansa Ak Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Hülya Savuran, Karesi Tv haber spikeri Diba Aksoy Telaşeli, Yazar Gülnür Gündoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın ilk konuşmasını yapan eğitimci-yazar Mustafa Kuvancı, yazarlar ve toplum arasındaki ilişkilerden bahsetti. Yazarların bulundukları bölgeyi kitaplarında anlatarak Türkiye’ye duyurduklarını ifade eden Kuvancı, yazar ve şairlerin ürettikleri eserlerin bir toplumun hafızası ve mihenk taşı olduğunu söyledi. Her milletin kültür ve sahip oldukları tarihin yazarların kitaplarıyla tanıtıldığını ifade eden Kuvancı, Balıkesir’den de bir çok yazarın çıktığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşma yapan Balıkesir Birlik Gazetesi Yayın Yönetmeni ve İHA muhabiri Taşkın Sarıca ise medya ve iletişimden bahsetti. Yaklaşık 10 yıldır Balıkesir’de gazetecilik yaptığını dile getiren Sarıca, gazetecilerin görevleri ve medyanın gücünü ele aldı. Basın mensuplarının mesai kavramı olmaksızın zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Taşkın Sarıca, “Bizlerin görevi haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiğimiz bilgi, belge, ses kaydı ve fotoğrafları okurlara hazır hale getirmek. Halka doğru ve dürüst haber ileterek mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gazetecinin görevini tam yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Gerektiğinde güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir. Gazetecilik, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür” dedi.

Kulaktan duyma gazetecilik yapanların ve ellerindeki medya gücünü menfaat gruplarına bağlı olarak sürdürenler yüzünden basın sektörünün adının lekelediğini ifade eden Sarıca, “Kişisel çıkarları için gazetecilik yapanlar var. Bu tür gazeteciler toplumda dışlanıyorlar ve diğer gazetecilere de leke sürülüyor. Her meslek grubunda olduğu gibi medya sektöründe de ne yazık ki bu tür kişilerle karşılaşabiliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin hem çalıştıkları kurum da hem de dış sahada zor şartlar altında görev yaptığını da söyleyen Sarıca, “Bizlerin sabit bir çalışma saati olmaz. Günün 24 saati her an gözlemlediğimiz her şey haber olabilir. Yaptığımız haberlerde dürüst, önyargılardan uzak ve kişilik haklara saygılı olmak zorundayız. Muhabir arkadaşlarımız genellikle olay yerinde, basın toplantılarında ya da gündemi takip etmeleri nedeniyle bağlı bulundukları kurum dışında çalışırlar. Hem çalıştığımız kuruluşta hem de dış sahada genellikle stresli iş koşullarında çaba veriyoruz.” dedi.

Konferans sonunda Balıkesirli ses sanatçısı Melikşah sahne alarak yeni çıkan parçalarını okudu. Daha sonra Okul Müdürü Ayhan Kılıç ve Müdür Yardımcısı Ahmet Çakar, Taşkın Sarıca ve Mustafa Kuvancı’ya plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: