Öğrencilere Tarih Aşılandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen turizm haftası etkinliği çerçevesinde 200 öğrenciye kentin tarihi mekanlarını gezdirildi.Turizm...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen turizm haftası etkinliği çerçevesinde 200 öğrenciye kentin tarihi mekanlarını gezdirildi.

Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 200 öğrenciye Erzurum tarihi mekanları gezdirildi. Sabah saatlerinde başlayan tarihi gezi Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle gerçekleştirildi. Tarihi gezide ilk olarak öğrenciler, müzik öğretmeni Abidin Zeynel rehberliğinde Aziziye Tabyasını, Mecidiye Tabyası, Nenehatun’un mezarlığı ve şehitlikleri gezdiler. Tarihi mekanlarda gezmekten çok gururlandıklarını söyleyen çocuklar, ”Böylesine tarih kokan bir şehirde yaşadığımız için çok mutluyuz. Biz Erzurum’da yaşadığımız halde daha önceden buralara hiç gelmemiştik. Bugün buraya kadar geldik ve bütün tarihimizi neredeyse öğrenmiş olduk.” dediler.

Reklam
Reklam

Tarihi mekanları gezen öğrenciler anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çektirmeye unutmadılar. Öğrencilere tarihi mekanlardan sonra Palandöken kayak merkezi gezdirildi. Son olarak öğrencilere atlama kuleleri gezdirilerek Erzurum’un tarihi hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, kısa bir zaman içinde Erzurum’un bütün tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulduklarını ama en çok etkiledikleri yerlerin Nenehatun mezarlığı ve tabyalar olduğunu söylediler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, turizm haftası münasebetiyle hafta sonu düzenlediği etkinlik ile toplam 800 kişiye Erzurum’un tarihi mekanlarını görme imkanı sağlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: