Öğrencilere Tatbikat Öncesi Eğitimi

Torbalı İtfaiye Grup Amirliği tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan tatbikatlar için okullardaki seminerler tüm hızıyla...

Torbalı İtfaiye Grup Amirliği tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan tatbikatlar için okullardaki seminerler tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrencilerin aktif olarak rol aldıkları tatbikatlarda, yangın ve doğal afetlerde neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak öğretiliyor. Bu kapsamda, içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı döneminde Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi ile Ticaret ve Kız Meslek Liselerinde tatbikatlar düzenlendi. Sıradaki okul olan Endüstri meslek Lisesi’nde ise tatbikat öncesi eğitimler devam ediyor. Mart ayı içinde bu okulda da tatbikat düzenleneceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Torbalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yangın ve Sivil Savunma Kulübü öğrencilerine, Torbalı İtfaiye Amirliği tarafından önceki gün okulun toplantı salonunda yangın ve sivil savunma konulu eğitim verildi. Eğitime katılan İtfaiye Amiri Özdemir Gündoğdu, tatbikat öncesi öğrencileri bilgilendirdi. Okulların sivil savunma kulüplerindeki öğrencilere eğitim veren İtfaiye ekipleri, yetiştirilen kulüp öğrencileriyle birlikte daha sonra tatbikatları gerçekleştirecek. Seminerde öğrencilere, yangın söndürme, yanan tüpe müdahale etme, acil ilkyardım, araçta sıkışan yaralıları kurtarma gibi detaylı bilgiler veriliyor.

Yangın anında yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirleri seminerlerde öğrenciler ile paylaştıklarını dile getiren Gündoğdu, “Hayatta her zaman karşılaşabileceğimiz doğal afet ve yangınlara karşı alınacak önlemler ile ilgili olarak liselerde yapmaya başlayacağımız tatbikatlar öncesi çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Şuan Torbalı’daki 3 okulda tatbikat gerçekleştirdik. Okullarda yapılacak olan seminer sonrasında tatbikatlarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: