"Öğrencilerimiz üzerinden iş yapılmasın"

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, haklarında icra takibi bulunan kişilerle ilgili çalışmaların, öğrenci kimlik bilgileri üzerinden yürütülmesine tepki göstererek, "Eğer birileri işini yapacaksa, öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başkent Öğretmen Evi'nde düzenlenen "Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları 2. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni"nde, öğrenci kimlik bilgileri edinilerek borçlu kişilere yönelik yürütülen icra takibine ilişkin haberleri değerlendirdi. Çelik, 2004 yılında öğrenci listelerinin hiç kimseye verilmemesiyle ilgili bir genelge yayınladıklarını anımsatarak, "Dolayısıyla herhangi bir okulumuz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarımızdaki öğrencilerin kimliklerini, adreslerini anne babalarıyla ilgili bilgileri bir şekilde şu veya bu kuruluşa servis ediyorsa, ona gönderiyorsa suç işlemiş demektir" dedi.

Reklam
Reklam

Çelik, zaman zaman öğrenci bilgilerinin istatistik ve eğitim araştırmaları çalışmalarında kullanılmak amacıyla istendiğini ve bu yöndeki taleplerin değerlendirilerek sonuçlandırıldığını ifade ederek, "Eğer birileri işini yapacaksa öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın" diye konuştu.

Çelik, bazı okullarda bu yönde çalışmalar yürütüldüğünün belirlenmesi halinde işlem yapacaklarını da sözlerine ekledi.