Öğrencilerin Gözünden 'dünyada Açlık'

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tarım Kooperatifleri...

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tarım Kooperatifleri Dünyayı Beslemenin Anahtarı” temalı etkinlikte resim yapan öğrenciler ödüllendirildi.

2012 Dünya Gıda Günü etkinlilerinde, Türkiye’de ilk kez ödüllendirilen belediye Yenimahalle Belediyesi oldu. Etkinlikte, “Dünyada açlık olmasın” temalı resimler yapan öğrencilerin eserleri, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergide, Yenimahalle Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencilerinden 20’sinin eserleri sergilendi. Serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, öğrencilerin resimlerini tek tek inceleyerek çocuklarla sohbet etti. Her bir resimde hayranlığını dile getiren Yaşar, “Hava, su, gıda bu olmadan insanlık ayakta kalamaz. Çocuklarımızın bu yaşta böyle duyarlı olmaları çok güzel” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Jürinin titiz çalışmaları sonucunda, yaşlı bir kadını resmeden Ufuk Eker Arzıtaş ve Denizcan Muhço’nun eseri birinci seçildi. Öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: