Öğrencilerin 'seçim' Heyecanı

Tavşanlı Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ömer Kahraman seçildi.Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB)...

Tavşanlı Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ömer Kahraman seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri seçimi" uygulaması gereğince Tavşanlı Öğrenci Meclisi seçimi, eski Öğretmenevi binasında yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kırkaş gözetiminde gerçekleştirilen seçimde, 46 okul temsilcisi oy kullandı.

Seçimler öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kırkaş; “Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim arasında imzalanan protokole göre 2004-2005 Eğitim Öğretim yılından beri ilk ve orta öğretim kurumlarında mevcut yöneldiğimiz konular vardır.

Reklam
Reklam

2012 ve 2013 eğitim-öğretim yılında İl Öğrenci Meclisinde ilçemizi temsil edecek 5 okul meclisi başkanını belirliyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anadolu Sağlık Mesleklisesi'nden Ömer Kahraman 21 oyla Tavşanlı Öğrenci Meclisi başkanlığına, 6 oy alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Başer ile 5 oy alan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihat Aydemir de meclis üyeliklerine seçildi.

Ömer Kahraman , seçim sonrası yaptığı konuşmada, görevinin zor olduğunu bildiğini söylerek bu bilinçle çalışmalarını sürdüreceğini anlattı.

Elif Başer ise; ilçenin ve Kütahya'da seçimi kazanması halinde ilin öğrenci sorunlarını Ankara'da gerçekleştirilecekTürkiye Öğrenci Meclisi toplantılarında dile getireceğini ifade etti.

Cihat Eydemir de, "Bu zor ve ağır görevi öğrenci arkadaşlarım ve meclis üyelerimizin desteğiyle başarıyla gerçekleştirmek, öncelikli vazifem olacaktır" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: