Ankara Üniversitesi öğrencileri, daha önce yaptıkları hidrojenle çalışan araçlarını geliştirerek kamuoyuna tanıttı. TÜBİTAK’ın yarışmalarına yıllardır katılan ve dereceler alan öğrenciler, 80-90 kilometre hız yapan araçlarına bu yılda güveniyor.
Türkiye’de teknoloji ve bilişimde istenilen düzeye gelebilmek için bilim adamlarının yanı sıra üniversite öğrencileri de yaptıkları çeşitli buluşlarla katkıda bulunuyor. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri bu çerçevede her yıl yaptıkları çalışmalara bu yıl da hidrojenle çalışan araçlarını geliştirerek katkıda bulundu. Toplam 22 öğrenciden oluşan ‘Hidroket’ takımının danışmanlığını Doç. Dr. Barış Akaoğlu, takım kaptanlığını ise Nihan Neslihan Sucu yapıyor. Takım, araçlarını üniversite rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ’un katılımıyla basına tanıttı.
Projenin danışman hocası Barış Akaoğlu, öğrencilerin çalışmalarını kutlayarak, hidrojenin diğer kaynaklara oranla önemini anlattı. Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere de dikkat çeken Akaoğlu, artık müfredatların gelişmeleri takip edemediğini, onun için de mühendis adaylarının çalışmalarının desteklenmesi gerektiğine değinerek, öğrencilerinin bunu TÜBİTAK’ın yaptığı yarışmaya bir araç tasarlayarak katkıda bulunduğunu söyledi.
Üniversite rektörü Cemal Taluğ da öğrencilerin çok önemli çalışmalar yaptığını ve gençlere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gördüklerini belirterek, bu çalışmanın bir öğrenme, bir üretme ve bir fikir oluşturma olduğunu kaydetti. Öğrencileriyle gurur duyduğunu vurgulayan Taluğ, Türkiye’deki bilim ve teknolojinin artırılması ve 2023 için çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizerek, yaptıkları bu çalışmalardan dolayı gençlere teşekkür etti.
Hidroket olarak okul adına 6 yıldır TÜBİTAK’ın yarışmalarına katıldıklarını ve ikincilikte olmak üzere önemli dereceler aldıklarını anlatan takım kaptanı Sucu ise geçen yıl araçlarında yaşadıkları bir talihsizlik yüzünden derece alamadıklarını, fakat bu yıl alacaklarına inandıklarını bildirdi. Aracın teknik donanımı hakkında bilgi veren Sucu, aracın tamamen kendi vücut oranlarına göre tasarlandığını onun için herkesin binemediğini söyledi. Sucu, araçlarının 80-90 kilometre hız yaptığını da hatırlatarak aslında çok da yavaş olmadığını aktardı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz