Öğrencilerinden Akan Çatı Tepkisi

Mardin'in Derik ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, okulun çatısının akmasından dolayı yetkililere tepki...

Mardin'in Derik ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, okulun çatısının akmasından dolayı yetkililere tepki gösterdi.

Geçen yıl Mart ayında şiddetli lodos nedeniyle çatısı hasar gören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, yağmurlu günlerde derse giremiyor. Yağmur yağdığında sınıfların tavanlarının aktığını belirten öğrenciler, ders işleyemez duruma geldiklerini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Şahan Dursun da, "Sınıflarımızın bazılarında boya ve sıvalar sökük durumda. Okulun bilgisayarlarını naylonlarla kapatarak korunuyor. Elektrik prizlerine kadar sular akıyor. Bu durum öğrenciler için büyük tehlike arz ediyor. Okulumuzun onarımı için çok kez girişimlerde bulunduk. Yetkililere durumu izah etmemize rağmen hala hiçbir sonuç elde etmiş değiliz. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler ise, sınıfta ders işlerken başlarına su damladığını belirterek, "Sınıflarımız küf kokuyor. Defter ve kitaplarımız ıslanıyor ve bu durumda ders işleyemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, okulun onarımı için ihalenin yapıldığını, okulun en kısa zamanda onarılacağını ve öğrencilerin mağduriyetlerinin gidereceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz