Öğrencileriyle İletişim Kurmak İçin Kürtçe Öğrendi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Bölümü Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu, eğitim...

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Bölümü Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu, eğitim vereceği öğrencilerle daha rahat iletişim kurmak için Kürtçe öğrendi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinin katkılarıyla Mardin’in Yalım beldesinde temmuz ayı boyunca haftada beş gün güzel sanatlar, spor, müzik, dramın yanı sıra matematik ve çevre bilinci gibi temel eğitime destek, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve toplumun genel olarak özellikleri ile ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bilimsel araştırmalar yapılıyor. GAP Kadın ve Çocuk Derneği tarafından Mardin’de düzenlenen yaz okulunda Türkçe bilmeyen öğrencilere eğitim vermek için Mardin’e gelen Prof. Dr. Kasapoğlu, dil öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi. Çocuklarla konuşacak şekilde 100-200 kelime de olsa Kürtçe’yi öğrenmesi ile birlikte daha iyi iletişim kurduğunu anlatan Kasapoğlu, Mardin’in dinlerin yanında dillerin de kenti olduğunu ve herkesin üç dil bildiğini ifade etti. Kasapoğlu, Kürtçe’de telafuz sorunu yaşasa da Kürtçe’nin kolay öğrenilen bir dil olduğunu söyledi. Emekliliğine kısa bir süre kalmasına rağmen yeni bir dili öğrenmek için önünde çok zaman olduğunu anlatan Kasapoğlu, Kürtçe ile ilgili siyasi konularda ise konuşmak istemediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mardin’in yoksul semtlerinden olan Yalım beldesindeki 300 öğrenciye haftada beş gün boyunca güzel sanatlar, spor, müzik, drama, matematik ve çevre bilinci eğitimleri verdiklerini belirten Kasapoğlu, bu eğitimlerin ise Ankara Üniversitesi'nde eğitim gören 30 öğrenci ve 6 öğretim üyesi tarafından verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu, bu bağlamda üniversitelerin de kamu hizmeti veren kuruluşlar olarak “toplumsal sorumluluk” projelerinde yer almalarının beklenmeye başladığını ve bu duyarlılığın göstergesi olarak Ankara Üniversitesi’nin Mardin Yaz Okulu Projesi'ne destek verdiğini söyledi. Ankara Üniversitesi’nin topluma yönelik olarak düzenlediği tüm faaliyetlerinde sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapılması ilkesinin genel olarak benimsendiğini belirten Prof. Dr. Kasapoğlu, Mardin’deki yaz okulu projesinin GAP Kadın ve Çocuk Derneği ile birlikte yürütüldüğünü, Mardin Valiliği, Kalkınma Bakanlığı SODES Programı ile MAREV’in de projeye önemli maddi destek sağladığını, bu nedenle kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Özlem Avuka ise, Yalım beldesindeki yaz okulu sayesinde üniversite öğrencilerinin bir yandan staj yapmalarına, bir yandan da ilköğretim okulu ve ana sınıfı öğrencilerine tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağladıklarını söyledi. Avuka, dernek olarak 4 yıl boyunca her yıl farklı mahallelerde yaz okulu uygulamasını yaptıklarını belirterek, “Bu süre içinde 2 bin öğrencimiz bu etkinliklerden faydalandı. Bu yıl da Yalım beldesinde 300 öğrencimiz yaz okulu etkinliğinden faydalanıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: