Öğrendikleri Türkçe İle Büyülediler

Giresun Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi gören Uluslararası 16 öğrenci, bugün Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve...

Giresun Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi gören Uluslararası 16 öğrenci, bugün Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen mezuniyet töreni ile belgelerini aldı.

Azerbaycan, Irak, Afganistan,Gürcistan, Rusya ve Endonezya ülkelerinden Türkçe eğitimi gören 16 öğrenci okudukları Türkçe şiirler ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Bugün Giresun Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonunda yapılan törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdür Vekili Doç.Dr. Ahmet Güngör, şöyle konuştu: ”Bugün Azerbaycan, Irak, Afganistan,Gürcistan, Rusya ve Endonezya ülkelerinden gelen 16 öğrencimiz Türkiye’ye ilk geldiklerinde Giresun’u tanıdı. Öğrencilerimiz mezun olup ülkelerine gittiklerinde sanırım akıllarında kalacakları Giresun şehri, Giresun Üniversitesi ve Rektörü, öğretmen hocaları olacaktır”

Reklam
Reklam

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar da bir konuşma yaparak, "sevgili uluslararası öğrencilerimizin dünyanın en mükemmel,en gerekli,en çok ihtiyaç duyulan ve bu dilde okumak isteyen,öğrenmek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığı Türkçemizi ve Türk dilini öğrendiğiniz için çok memnunum" dedi. Öğrencilerin "keşke Türkçe eğitiminden sonra üniversite eğitimlerimizi Giresun Üniversitesi’nde görsek ve burada kalsak" dediğini belirten Attar, şöyle konuştu: "Bende onlara bir söz verdim ve yarın Ankara’ya gideceğim orada ilgili kişi ve birimlerle görüşeceğim burada devam etmenizin herhangi bir sakıncası yoksa. Ben çok istiyorum burada kalmanızı. Bu isteğiniz bizi çok memnun etti. Bu demek oluyor ki daha ilk yılını dolduran TÖMER’in ne kadar başarılı ve sevgi dolu bir eğitim birimi olduğunun göstergesidir.Siz bizim ülkelerinizdeki birer gönül elçilerimizsiniz.Bizim için bu çok önemli.Ülkemizi ve şehrimizi ülkelerinizde iyi tanıtmanız bizim için en değerli şey olacaktır"

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Azerbaycan, Irak, Afganistan, Gürcistan,Rusya ve Endonezya'dan gelip Türkçe eğitimi gören öğrenciler Türkçe şiirler okudu. Öğrencilerin okudukları şiirler ve konuştukları Türkçe beğenildi.

Rektör Aygün Attar, Azerbaycanlı bir öğrencinin okuduğu Bayrak adlı şiirde gözyaşlarını tutamadığı görülürken şiirden sonra Azeri öğrenci cebinden çıkardığı Türk ve Azerbaycan bayraklarını açtı.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından TÖMER Müdür Vekili Doç.Dr.Ahmet Güngör de Rektör Attar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken Rektör Attar ise öğrencilere belgelerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören uluslararası öğrencilerin sergilediği tiyatro ve yöresel oyunların ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz