Öğrenme Odaklı Temel Ab Eğitimleri

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi, lise öğrencilerine yönelik “Öğrenme Odaklı...

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi, lise öğrencilerine yönelik “Öğrenme Odaklı Temel AB Eğitimleri” gerçekleştirdi.

Türkiye’nin AB’ye katılım sürecindeki uyum çalışmalarına yerel düzeyde katkı sağlanması ve Avrupa Birliği hakkında doğru bilginin öğrencilere verilmesi ışığında Ticaret Odası Meclis Salonu’nda eğitimler gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın yaptığı etkinliklerde, Onur Çiftçi ve Yelda Erdoğan eğitmen olarak katılırken Eskişehir AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Gökhan Çobansoy da eğitimin içeriği ve AB Bilgi Merkezinin çalışmaları hakkında öğrencilere bir sunu gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

UYGULAMALI EĞİTİM İLE ÖĞRENDİLER

Yaygın öğrenim ve uygulamalı gerçekleştirilen Temel AB Eğitimine Ticaret Meslek Lisesi, Atatürk Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden toplam 800 öğrenci katıldı. Öğrencilere sabah oturumlarında Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi, Avrupa Birliği Kurumları, Türkiye - AB ortaklık ilişkisi; tarihsel gelişimi, kurumsal yapısı, müzakere sürecinde gelişmeleri ile Gençlik Politikası ve Programları tanıtıldı. Öğleden sonraki oturumlarında ise öğrenciler öğrendikleri bilgiler ışında gruplara ayrılarak aktif katılımlı keşif oyunu oynadılar.

Etkinlik, eğitimlerin tamamlanmasından sonra keşif oyununda başarılı olan gruplara Avrupa Birliğinin temel değeri olan "Farklılıklar İçinde Birlik" temasını yansıtan perküsyon eğitimi ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: