Öğrenme Şenlikleri

KAYSERİ (AA) - Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 20 ilde düzenlenen Öğrenme Şenlikleri'nin Kayseri etkinlikleri başladı. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 20 ilde düzenlenen Öğrenme Şenlikleri'nin Kayseri etkinlikleri başladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerin açılış töreninde, vatandaşların öğrenme fırsatları konusunda bilgilendirecek ve öğrenme isteği oluşturacak organizasyonlara ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini ve bu nedenle Öğrenme Şenlikleri'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Öğrenme Şenlikleri'nin geçen yıl sadece pilot illerde uygulandığını ancak bu yıl 20 ilde 3 gün süreyle yapılacağını kaydeden Ergin, şunları kaydetti: "Bu işi meslek örgütleriyle, meslek liseleriyle, halk eğitim merkezleriyle birlikte yapabiliriz. Temel beceriye sahip ve okur yazar olmak iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. İstihdamda sürekli kalabilmek için öğrenmeyi de sürekli hale getirmemiz gerekir. Bu açıdan hayat boyu öğrenmenin önemi çoktur. Öğrenme Şenlikleri de buna hizmet etmektedir. Dünyada örneği olan bu şenlikleri daha da yaygınlaştıracağız." AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Yardımcı Erdoğan Aygenç'in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri buradaki törenin ardından Büyükşehir Belediyesi önündeki parkta, eğitim kurumları tarafından açılan stantları gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: