Öğretim üyelerinden eylem

İSTANBUL (İHA) - Beyazıt'ta toplanan öğretim üyeleri, YÖK Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Öğrenciler de, öğretim üyelerinin eylemine destek verdi. İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu önderliğinde Fen Fakültesi'nde toplanan, 23 vakıf ve devlet üniversitesinin öğretim üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe geçti. Polisin uyarılarına rağmen yürüyüş Beyazıt Meydanı'na kadar sürdü.

Üzerlerinde cüppeleriyle Beyazıt'a kadar yürüyen öğretim üyeleri, burada alkış ve sloganlarla YÖK Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Öğretim üyelerinin eylemine, bir grup öğrenci de destek verdi. Ağızları siyah bantlı ve ellerinde pankartlar bulunan öğrenciler basın açıklaması yapmak isteyince gerginlik yaşandı. Polis, izinsiz açıklama yapmak isteyen öğrencilere müdahale edince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Reklam
Reklam

Gerginliğin ardından kısa bir açıklama yapan Alemdaroğlu, "Yasa, Anayasa ilkelerine aykırıdır. Üniversiteler bilim değil, din-eğitim merkezi haline getiriliyor. Yasa değişikliğine tamamen karşıyız" dedi. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.