Öğretim üyesini yaralayan öğrenciye 7 yıl hapis cezası

Kocaeli'de, kendisini sınav yapmadığı gerekçesiyle tartıştığı öğretim üyesini bıçakla ağır yaralayan öğrenci, 7 yıl 4...

Kocaeli'de, kendisini sınav yapmadığı gerekçesiyle tartıştığı öğretim üyesini bıçakla ağır yaralayan öğrenci, 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selman Özev ile bıçakla yaralanan öğretim üyesi Ersin Uğurkan katılmadı. Duruşma sonunda mahkeme, sanığın, müştekiyi kamu görevi nedeni ile öldürmeye teşebbüs ettiğine hükmederek, sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olay öncesi müştekinin hakaret etmesini haksız tahrik sayan mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın iyi halini de gözönünde bulundurarak cezayı 7 yıl 4 aya indirdi.

Reklam
Reklam

Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Selman Özev, 28 Ocak 2010'da geç geldiği sınava tekrar girmek için öğretim üyesi Ersin Uğurkan ile görüşmüş, bu sırada çıkan tartışmada Özev, Uğurkan'ı bıçakla ağır yaralamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: