Öğretmen Adayları Için Alan Sınavı 13 Temmuz 2013'te Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen adaylarına yönelik uygulanacak alan sınavının 13 Temmuz 2013'te yapılacağını açıkladı. Türkçe,...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen adaylarına yönelik uygulanacak alan sınavının 13 Temmuz 2013'te yapılacağını açıkladı. Türkçe, Tarih ve İlköğretim Matematik olmak üzere 15 farklı alanda yapılacak sınavın ağırlığının yüzde 50 olarak belirlendiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde basında öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavına ilişkin hatalı haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlığın öğretmenlerin yetiştirilmesi, seçilmesi ve geliştirilmesi süreçleriyle ilgili çok önemli adımlar attığı vurgulanan açıklamada, çalışmalar kapsamında, öğretmen adaylarının atama sürecinde seçilmesi amacıyla ilk kez alan sınavı uygulamasına geçileceği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Bu sınavların kaç alanda yapılacağı ve ağırlığının hangi oranda olacağı konusunda yazılı ve görsel medyada çeşitli haberler çıktığı kaydedilen açıklamada, "Bunlar da kamuoyunun yanlış bilgilenmesine yol açmıştır. Bakanlığımız ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında yapılan çalışma neticesinde öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavının 2013 yılında 15 alanda yapılmasına karar verilmiştir. 6 -7 Temmuz 2013'te yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığının yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığının yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranının yüzde 20 olacağı bildirildi. 13 Temmuz 2013'te yapılacak alan sınavının ağırlığı ise yüzde 50 olarak belirlenmiştir." denildi.

Alan sınavı yapılacak öğretmenliklerin ise şu branşlarda olduğu kaydedildi: "Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Almanca, Fransızca, İngilizce.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz