Öğretmen adayları ‘İnsan Hakları Beyannamesi Yolu’nda atama istedi

Gaziantep’te bir grup öğretmen adayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yolunu keserek, atanmaları...

Gaziantep’te bir grup öğretmen adayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yolunu keserek, atanmaları konusundaki taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmeni istedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu 'İnsan Hakları Beyannamesi Yolu'nun açılışı için Gaziantep'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yoluna kesen bir grup, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğrenciler ile birlikte görev başında olmak istediklerini kaydetti.
Ayten Korkmaz isimli öğretmen adayı, Bakan Fatma Şahin’e taleplerini iletirken gözyaşlarına hâkim olamadı. Bakan Şahin ise “Ağlayarak bu iş olmaz.” dedi. Bakan Eker ile birlikte Bakanlar Kurulu’nda bu isteği ileteceklerini ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konuya vakıf olduğunu söyleyen Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm maliyetleri de göz önünde bulundurarak gerekenleri yaptığını ifade etti.
Fatma Aslanoğlu, Mustafa Yaşar, Ayten Korkmaz, Murat Yayla, Mehmet Doğan adlı öğretmen adayları Bakan Fatma Şahin’den atanmaları konusunda yardım istedi.
Daha sonra “İnsan Hakları Beyannamesi Yolu’nun açılışına yapan Bakan Şahin, dünyanın küçük bir köy olduğu yerde küreselleşmeyi yönettiklerini söyledi.
Gaziantep’in Türkiye’nin marka bir şehri olduğunu vurgulayan Şahin, marka ülkede marka bir iktidar olmanın gururunu yaşadıklarının belirtti. Böylesi güzel bir hizmeti Gaziantep’e ve Türkiye’ye kazandıran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve ekibine teşekkür eder Şahin, “Şehrimize kalkınma hamlesi yaşatan sayın başkanımın ufkundan ve vizyonundan dolayı kutluyorum.” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise insanların binlerce yıl Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır gibi Anadolu topraklarında bir arada yaşadıklarını hatırlattı. Bu insanların kültür, mezhep ve din ayrımcılığı yapmadan bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde yaşadığını dile getiren Eker, “Bu insanlar birbirlerinden farklı etnik yapılara mensup, birbirlerinden farklı dinlerde birbirlerinden farklı dinde ve inançlarda onlarca grup barış içinde yaşadılar. Demek ki bu toprakların ruhunda barış var. Yani dünyanın başka coğrafyalarında 'Kadının acaba ruhunda ne var? O da bu haklardan istifade etmeli midir?' tartışması yapılırken, bu topraklarda çok farklı standartlarda bir kültür ve medeniyet vardı.” diye konuştu.
Türkiye’nin zaman zaman demokratik standartlarda yönetim tarzında problemler yaşadığını ifade eden Bakan Eker, “Türkiye tekrar evrensel değerleri bir sisteme dönüştürecek mekanizma kuruyor. Bu rejimi oluşturuyor. Bugün aslında burada bunun uygulamalarını görüyoruz. Ben onun için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni bu uygulamasından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz