Öğretmen Adaylarına Kpss Semineri

Erzincan Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından öğretmen adaylarına KPSS semineri verildi.

Erzincan Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından öğretmen adaylarına KPSS semineri verildi.

Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Şükrü Şat, "Çok kıymetli arkadaşlarım yapmamız gereken en önemli meselelerden biri de mevcut değerlerimize sımsıkı sarılıp derslerimize çalışmaktır. Sizleri kendi evlatlarından ayırt etmeyen Sayın Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız ve Hocalarımız gibi değerlerimize sıkıca sarılıp derslerimize çalışmalıyız. Yaklaşan bilim sanat bahar şenliğinde sizlere iyi eğlenceler ve sınavlarınızda başarılar dilerim" dedi.

Reklam
Reklam

Yargı Yayınları Genel Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, öğrencileri sınavda ve atamalar yapılırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgilendirdi.

Yargı Yayınları Genel Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, öğretmen adaylarına verdiği seminerde, "Eğitim Bilimler oturumunda zamana karşı yarışmıyorsunuz. Sorular ağır, anlatım diliyle, akademik üslüp ile gelir. Bu nedenle eğitim birimleri soruları çok ağırdır. Öğrenciler kurslarda kolay ve basit anlatım bekleyerek işin kolayına kaçıyorlar. Ama bunlar sınavda hezimete uğruyor. Alan sınavında tamamen bilgi soruları olur. Eğitim Bilimlerinde ise sürekli günlük yaşamdan örnek olaylar üzerinden yorumlanması istenen sorular geliyor. Sınavda alan bilgisi saf bilgi ölçecek, eğitim bilimleri ise kavrama, verilerden soru çıkarma, sentezleme gibi yeteneğinizi ölçecek. Genel bilgi yetenek de zamana karşı yarıştıracak. 3 farklı oturumda 3 farklı özellik. Seçme ve elemek gibi bir sınav karşımızda" dedi.

Program sonunda yapılan çekilişle üç öğrencimiz 2012-2013 yılı ücretsiz KPSS kursu kazandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz