Öğretmen Adaylarına Seminer

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine "Uygulamalı Yöntemlerle Okul Öncesi Eğitim" semineri verildi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine "Uygulamalı Yöntemlerle Okul Öncesi Eğitim" semineri verildi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonundaki semineri Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gelengül Haktanır verdi. Haktanır, öğretmen adaylarına meslek hayatlarında kullanabilecekleri yöntemlere ilişkin önerilerde bulundu.

Çocukları dikkat ve merak etme, soru sorma, araştırma, keşfetme ve oynaması gibi aktivitelere yönlendirmenin önemine dikkati çeken Haktanır, okul öncesi öğretmenlerinin ön yargılı eğitim yapmaması, kabul düzeyini yüksek tutması ve beklentiyi azaltması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Okullarda çocukların kendi öz niteliklerinin kabul edilmesinin önemli olduğunu söyleyen Haktanır, çocukların her birinin farklı yetenek ve potansiyel eğitim alanları olduğunu vurguladı. Haktanır, çocuklardaki bu eğilimlerin gözlemlenerek desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin hiçbir zaman çocuğun anne ya da babası gibi davranmaması ve onlara ismiyle hitap etmeleri önerilerinde bulunan Haktanır, ayrıca öğretmenlere hazır plan ve etkinlikler kullanmak yerine kendi oluşturdukları planları kullanmalarını tavsiye ederek, aksi halde kısa sürede tükenmişlik hissiyle karşı karşıya kalabileceklerini dile getirdi.

Seminer öncesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Eğitici Oyuncak Yarışması'na başvuranların gönderdikleri oyuncaklardan oluşan bir de sergi açıldı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: