Öğretmen Adaylarından Öğretmen Günü'nde Eylem

Eğitim-Sen Adana Şubesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği eylemde, bir grup eğitimci ve atanamayan...

Eğitim-Sen Adana Şubesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği eylemde, bir grup eğitimci ve atanamayan öğretmen adayı, temsili öğretmen kimliklerini yaktı.

24 Kasım Öğretmen Günü'nü fırsat bilerek protesto için bir araya gelen atanamayan öğretmenler, ilk olarak 5 Ocak Meydan’ında toplandı. Meydandan sloganlar atarak İnönü Parkı’na kadar yürüyen grup adına Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca burada bir konuşma yaptı. Her 24 Kasım’da öğretmenlerin kutsallığından ve onurlu bir meslek olduğundan söz edilerek ezber cümlelerin kullanılmasının eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız ettiğini belirten Karaca, 300 bini aşkın işsiz öğretmenin kadrolu olarak atama beklediğini söyledi. Konuşmanın ardından bir süre sloganlar atıldı. Daha sonra öğretmen adayları temsili öğretmen kimliğini yaktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: