Öğretmen atamaları özel eğitim kurumlarını zor durumda bıraktı

Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların yarıyıl tatilinde...

Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların yarıyıl tatilinde 15 bin 934 öğretmen atamasının, özel okullar ve dershaneleri zor durumda bıraktığını söyledi.
Narı, “Ataması yapılan 15 bin 934 öğretmenin büyük bölümü özel okul ve dershanelerde çalışıyordu. Bu öğretmenlerin 3 gün içinde işlemlerini tamamlaması ve atandığı illerde 6 Şubat’tan itibaren göreve başlama zorunluluğu getirilmesi nedeniyle özel okullar ve dershaneler çok zor durumda kaldı. Unutulmamalı ki özel öğretim kurumları da eğitim-öğretim çatısının bir unsurudur. Sözleşmesi devam eden bir öğretmenin devlete geçmesi kurumları çok ciddi mağdur etti. Devletimiz özel öğretim kurumlarına üvey evlat uygulaması yapmayı bırakmalı.” dedi.
Öğretmenlerin görev yaptıkları okul ve dershanelerden ayrılması nedeniyle SBS ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin olumsuz etkileneceğini kaydeden Narı, “Dönem ortasında özel okul ve dershanedeki öğretmenlerin atama yerlerine gitmesi, eğitim ve öğretimi ciddi anlamda aksatacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz