Öğretmen atamaları yapıldı

ANKARA (İHA) - Milli Egitim Bakanlığı'nın Eğitim Hizmetleri kadrosu için yaptığı 9 bin 267 kadroluk öğretmen ataması yapıldı.

Milli Egitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Başkanlığı'nda Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda bilgisayar ortamında yapılan kur'a yöntemiyle atamalar saat 10.30'da gerçekleşti. Öğretmen adayları ile velilerin katıldığı atamalarda, heyecanlı anlar yaşandı. Yaklaşık on dakikada 9 bin 267 kadroya atamalar yapılırken, atama sistemi adayların öncelikli olarak puan üstünlüğü ve yaptıkları beş ilk tercihine göre gerçekleşti. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya atama öncesi verdiği brifingle atamaya ilişkin olarak şu bilgileri verdi. Kaya,"Sistemimiz adayların puan üstünlüğüne göre yerleştiriyor. Adaylarımız yapmş oldukları beş ilk tercihinden sonra sistem adayları önce 1.Bölge'ye ait illere yerleştiriyor. Puanı yetersiz gelen adayların atamaları 1.Bölge'ye ait illere tutmadığı takdirde, sistem daha sonra bu adayları 2. Bölge'ye veya 3. Bölge'ye ait illere yerleştirmesini gerçekleştiriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık on dakika süren atama sonrasında öğretmen adayları bugün saat 14.00'ten itibaren Bakanlı'ğın www.meb,gov.tr internet adresinden atanıp atanamadıklarını öğrenebilecekler. 18-27 Ağustos 2004 tarihleri arasında öğretmen adaylarını başvuruları sonrasında atama sonuçlarını e-mail adreslerini gönderilmesini isteyen 6 bin 574 öğretmen adayının e-mail adresine sonuçlar Bakanlık tarafından gönderilecek.

"OTURARAK MAAŞ OLMAK TARİHE KARIŞMIŞTIR" Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Türkiye'nin doğusuyla batısı, kuzeyi ile güneyi arasında öğretmen açığı neyse eşit durumda olacağını belirterek, öğretmenlerin belli bölgelere yığılmasını 2003 yılında yapmaya başladıkları çalışmalar sonucu önlediklerini belirterek, "Oturarak maaş almak artık tarihe karışmıştır" dedi. Atamaları yapılan öğretmen adaylarını kutlayan Çelik, atanamayan öğretmenlerin ise üzülmemesi gerektiğini belirterek, bundan sonraki atamalarda şanslarını denemelerini istedi. Çelik, 2004-2 öğretmen ataması için 2004-KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)'ye173 bin gencin öğretmenlik için girdiğini ve bunlardan 16 bin 800 adayın başvurusunun kabul edildiğini belirten Çelik, 9 bin 82 kadroya ilk atama 185 kadroya ise açıktan ve kurumlararası atama yapılacağını söyledi. Çelik ayrıca bu sene ilk defa Eğitim Fakültelerinin Sınıf Ögretmenliği Bölümleri dışında edebiyat, fen, fen-edebiyat bölümlerinden formasyonu olmayan 600 öğretmen adayının müracatını kabul ettiklerini ifade ederek, bu adayların atama şanslarının 10'da1 oranında olduğunu açıkladı. Eğitim ve öğretim kalitesinin her geçen gün artmakta olduğunu kaydeden Çelik, Milli Eğitim'i bilgi teknolojilerini eğtimde maksimum düzeyde kullanmak için büyük gayret içerisinde olduğunu sözlerine ekleyerek, ataması gerçekleşen öğretmen adaylarının eğitim öğretim dönemi başlamadan önce 8 Eylül 2004 tarihinde görevlerine başlayacaklarını bildirdi. Çelik, öğretmen adayları ve velilere hitaben yaptığı konuşmasında gerçekleşen atamalar sonrasında ataması yapılan öğretmen adaylarının görev yapacakları illerle ilgili olarak tüm valiliklerin bilgilendirilerek, öğretmenlerin mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin aldırıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan Çelik, atama sonrasında ataması yapılamayan öğretmen adayı ve velilerin şikayetleri ve itirazlarıyla karşılaştı. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya 9 bin 267 kadro için yapılan atamalarda adayların yüzde 70'inin yapıkları tercihe göre atandıklarını bildirdi.