Öğretmen atamalarını protesto eden eylemciler, MHP'li Doğru'yu ziyaret etti

Atanamayan öğretmenleri temsil ettiklerini belirterek Kızılay'da eylem yapan 5 öğretmen, eylemden sonra MHP’yi ziyaret etti....

Atanamayan öğretmenleri temsil ettiklerini belirterek Kızılay'da eylem yapan 5 öğretmen, eylemden sonra MHP’yi ziyaret etti.
Atanamayan öğretmenler adına sorunlarını MHP Genel Başkan Yardımcı Reşat Doğru’ya anlatan Ramazan Hakan İnan, hükümetin verdiği sözleri tutmadığını söyledi. 70 bin öğretmen ataması sözü verildiğini ama bu sayının gerçekçi olmadığını söyleyen İnan, şu an Türkiye’de 400 bin öğretmenin atama beklediğini ve bu sorunun vekil öğretmenliği sisteminin kaldırılmasıyla çözülebileceğini belirtti.
Öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Doğru ise atanamayan öğretmenlerin yapmış olduğu eylemlerin demokratik hakları olduğunu ve eyleminizi candan desteklediklerini kaydetti. Vekil öğretmenliği konusunda atanamayan öğretmenlerle aynı fikirde olduğunun altını çizen Doğru, bu sorunun giderebilmesi için vekil öğretmenliği uygulamasının bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz