Öğretmen evinde rezalet

Gaziantep Öğretmen Evi Akşam Sanat Okulu Konaklama Merkezinde verilen hizmet öğretmenlerimize verilen değerin ne kadar değiştiğine bir örnek

Gaziantep Öğretmen Evi Akşam Sanat Okulu Konaklama Merkezinde verilen hizmet öğretmenlerimize verilen değerin ne kadar değiştiğine bir örnek teşkil eder durumda.

Emekli öğretmenlerimizin ve genç öğretmenlerimizin Türkiye’nin yeni parlayan kentlerinden olan Gaziantep’i görmek için gittiklerinde konaklamak amaçlı kullandıkları öğretmen evindeki rezaletler bini aşmış durumda.

Gaziantep öğretmen evininin oto parkına giriş yapılan sokak, çöp yığınlarından ve kokudan geçilmez durumda, öyle ki çöp suları asfaltın doğal bir dokusu haline gelmiş. Buradan geçen öğretmenlerimizin çevredeki çocuklara burada oynamaları için yaptıkları uyarıları gören çevre sakinleri “ Öğretmenlik bir meslek değil bir ideal bunun en iyi örneğini burada görüyorsunuz ‘’ dediler.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerimiz; bu durumun çok şaşırtıcı olduğunu, Gaziantep şehrinin tertemiz bir şehir olmasına rağmen bu sokağın pisliğine bir anlam veremedikleri ifade ettiler. Hele ki, öğretmen evinin bir sokak ötesinde 5 yıldızlı bir otel varken nasıl böyle bir durumun nasıl gözden kaçtığını anlayamadıkları söylediler.

Konaklama yaptığınız odalar çok temiz ve düzenli ne var ki; bahçesi pislik içinde. Emekli öğretmenlerimizin oturup çay içtikleri bahçe pislikten görünmüyor. Burada dinlenen öğretmenlerimiz şikayetlerini yöneticilere bildirdiklerini fakat buranın denetimini kendilerinin yapmadığını karışamayacaklarını söylediklerini, yetkili birilerini aradıklarını fakat hiç kimsenin bu sorumluluğu almadığını belirtiyorlar.

Eski bir tarihi binanın yemek salonu olarak kullanılmasından memnuniyet duyduklarını belirten öğretmenlerimiz buradaki rezaleti ise “ Kahvaltı etmek için yemek salonuna geçtiğinizde sizi daha büyük bir rezalet bekliyor. Kahvaltıda alabileceğiniz domatesler, salatalıklar rastgele doğranmış, her şey gibi onlarda özensiz ama en berbat olanı tabaklar yıkanmadan tekrar servise konulmuş. Kullanmamız için hazırlanan çatal, kaşık ve bıçaklarında durumu aynı ne yazık ki. Bu konuyu yetkililere söylediğinizde aldığınız cevap “ Bulaşık makinesinde yıkandığı için öyle oluyor. Daha öncede bunu söyleyenler oldu ama değişen bir şey olamıyor ne yazık ki ‘’ diyorlar. Bu ifadeden de anlaşılacağı gibi ortada büyük bir ciddiyetsizlik mevzu bahistir ‘’ dediler.

Reklam
Reklam

Özellikle de emekli öğretmenlerin burada kaldığını yaşlılığın doğal bir süreci olan göz bozukluklarının hepsinde mevcut olmasından dolayı bu durumu nasılsa fark etmezler diye düşünüldüğünü belirten emekli öğretmenlerimiz “ Bizler sizleri yetiştirirken her şeyden önce saygıyı öğrettik. Sizler hangi ara bu değerimizi unuttunuz? ‘’ diye sitemlerini dile getirdiler.

Orada kaldığım esnada müfettişlerin geldiğini duydum. Müfettişlerin odalarına yapılan çay servisine şahitlik olunca yemeklerini de odalarında yediklerini öğrendim. Öyle ki internet kullanımları müfettiş beylerin yavaşlamasın diye diğer konuklara internet şifrelerinin yanlış verildiğini gördüm.

Öğretmenlerimiz son olarak “ Peygamberimiz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş. Bizler sizlerden köle olmanızı değil sadece yıllarını insan yetiştirmeye adayan bizlerin uğradığı bu saygısızlığı yetkililere duyurarak bu sağlıksız şartların düzeltilmesini sağlamanızı istiyoruz. Bir de biz burada misafiriz ama bu sokakta yaşayan halk için buranın temizlenmesini belediyeden rica ediyoruz’’ dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: