Öğretmen, evlerinde ziyaret ettiği velilerle kitap okuyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Deri Sanayicileri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi fizik öğretmeni Tuncay Ertürk, evlerinde...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Deri Sanayicileri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi fizik öğretmeni Tuncay Ertürk, evlerinde ziyaret ettiği velilerle birlikte kitap okuyor. Yaptığı programla velilere kitap okuma hedefi de veren Ertürk, öğretmen aile işbirliği modeli ile eğitime olumlu katkı sağlıyor. Öğrencilerin gelişimine paralel olarak velilerin de eğitim sürecine dahil edilmesine çalışan Ertürk'ün çabası, velilerin takdirini kazandı.
Sağlık Mahallesi'nde bulunan Deri Sanayicileri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Tuncay Ertük, öğrencilerini evlerinde ziyaret ederek, yakından tanıma fırsatı buluyor. Öğrenci ve velilere etkili rehberlik yapan Ertürk, 15 dakikalık okuma programını velilerle birlikte yapıyor. Ertürk, ziyaret ettiği bütün velilere takip edecekleri birer kitap bırakarak, onlara okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor.
Velilerine günlük okuma hedefleri verdiğini söyleyen Ertürk, "Velilerimize verdiğimiz kitapların okunmasını sağlamak için okuma takip çizelgeleri ile velileri takip ediyoruz. Bu uygulamadaki hedefimiz hoşça vakit geçirmenin yanında, velilerimizin çocuklarıyla nasıl ilgileneceğini bilen, okumayı seven ve bunu sürekli hale getiren bilinçli aileler oluşturmak. Bu faaliyetteki amacımız sadece çocuğu değil aynı zamanda aileyi eğitmek. Bizim için nitelikli eğitimde ailelerimiz ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır. Öğretmen- aile işbirliği ile ailelerin okula, eğitime ve çocuklarına karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktayız.’’ dedi.
Öğrencilerin gelişmesi ve olgunlaşmasında aile eğitiminin çok önemli olduğunu söyleyen Ertürk, "Anne-baba çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel olan özdeşleşme modelleridir. Çocukların davranışları büyük ölçüde anne-babalar ile olan etkileşimlerine bağlıdır."
Anne- babaların insanlar arası etkileşim konusunda beceri sahibi olması gerektiğini kaydeden Ertürk, şunları kaydetti: "Buradan hareketle öğrencinin eğitilmesi konusu ele alınır alınmaz karşımıza aynı zamanda anne- baba eğitimi konusu da çıkmaktadır. Çünkü öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz