Öğretmen minibüsü kaydı: 2 ölü, 14 yaralı

Van'da bazı kurumlarda çalışan devlet memurları ile öğretmenleri taşıyan servis aracının bir minibüs ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 8'i ağır 14 işi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Van Özalp karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğü yakınlarında meydana geldi. Van'dan Özalp ve Saray ilçelerine devlet memurları ile öğretmenleri taşıyan Oktay Hüğüt yönetimindeki 65 HA 232 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Cevdet Geçit yönetimindeki 65 ND 955 köy minibüsü, yolların buzlu oluşundan dolayı direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu çarpıştı.

Reklam
Reklam

Meydana gelen kazada her iki minibüste bulunan Gürbüz Aydoğan, Hacı Aslan, Ramazan Bolat, Deniz Vural, Cevdet Geçit, Cenap Oktar, Muharrem Demirtaş, Ahmet Bölçek, Çiğdem Batu, Oktay Hüğüt, Ahmet Acar, Abdukadir Sargut, Sevket Keskin, Mahsun Mesut İşgör, Yavuz Polatoğlu ve Selahattin Akbaş yaralandı. Yaralılar, olay yerinde geçen araçlar ve bölgeye sevk edilen ambulanslarla Van Devlet ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan Saray Türk Telekom Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı belirtilen Hacı Aslan, kaldırıldığı YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Ahmet Acar ise tedavi gördüğü Van Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın duyulmasının ardından hastanelere akın eden kazazedelerin yakınlarından bazıları sinir krizleri geçirdi.

İHA