Öğretmen Okullarının 165. Yılı Kutlandı

Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü Yalova'da kutlandı.Yalova Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen program Halk Eğitim...

Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü Yalova'da kutlandı.

Yalova Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen program Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa Yalova Vali Yardımcısı Egun Köksal, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Vekili Zuhal Karakoyunlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve çok sayıda davetli katıldı. Öğretmenlik mesleğinin öğretmen okulları sayesinde çağdaş ve evrensel bir yapıya kavuştuğunun altını çizen Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hayrettin Sezer, "Öğretmenli insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisidir. Türkiye'de öğretmenliğin ayrı ve kendine has bir meslek olarak düşünülmesi ve bu meslekten olanların ayrı bir programla yetiştirilmesinin gerekli görülmesine yönelik ilk çalışmalar Fatih Sultan Mehmet döneminde olmuştur. Cumhuriyet döneminde öğretmen yetiştiren öğretmen okulları kurulmuştur. Öğretmenlik mesleği bu sayede yeniden yapılanmış, modern, milli ve evrensel boyutlarda bir gelişim sürecine girmiştir. 1970'li yıllarda ideolojik ve siyasi baskılarla öğretmen yetiştiren kurumlar bozulmaya yüz tuttu. Öğretmen okullarının o ideal öğretmen yetiştirme ortamı ve havası da kayboldu. Ayrıca son zamanlarda basında yer alan öğretmen okullarının kapatılacağı yönündeki haberler de bizleri üzmektedir. 165 yıllık geleneğin yok edileceğini düşünemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sezer'in ardından söz alan Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, öğretmen okullarının ülkenin eğitim sürecinde ayrı bir yeri olduğuna işaret ederek, "Öğretmen okullarının kuruluşunu hep birlikte kutluyoruz. Bu ülkede sadece öğretmen okullarının kuruluşu kutlanır. Öğretmen okullarının ayrı bir yeri vardır" diye konuştu.

Yalova'da 2015 yılına hiçbir okulda sıkıntı kalmayacak şekilde girmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Coşkun, "İktidar olarak eğitime verdiğimiz önem ortada. Yalova'da 11 okul inşaatı var. İl bu anlamda bir şantiye gibi. Bütün okullarımızı yeniliyoruz. Yeni okullar açıyoruz. Yalova eğitimden ciddi anlamda payını alıyor. Birkaç okulumuz var onları da 2014 yılında programa alacağız. 2015 yılına hiçbir okulumuzda bir ihtiyaç kalmayacak şekilde girmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından öğretmen oratoryosu ve mini konser sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz