Öğretmen Özlem Büyük

Türk Halk Müziği’ne emek vermiş tüm aşıklarımızı ve ozanlarımızı dinleyerek büyüdüm.

Türk Halk Müziği’ne emek vermiş tüm aşıklarımızı ve ozanlarımızı dinleyerek büyüdüm.

İTÜ konservatuar bölümünden mezun olan genç sanatçı, müzik öğretmenliği yapmakta..

Halk Müziğinin genç ve güçlü yorumcusu Özlem Büyük 1986 yılında İstanbul’da doğdum.10 yaşından beri Türk Halk Müziği ile iç içeyim. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Türk Halk Müziği Bölümü’nü kazanarak profesyonel olarak bu müzik yolculuğunda ilerlemeye başladım. 2005-2008 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda 3 yıl solist ve korist olarak görev aldım. 2009-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Öğretmenliği branşında Yüksek Lisansımı bitirdim.

Reklam
Reklam

İki mesleğimi de severek ve isteyerek yapıyorum diyen sanatçı Çünkü müzik benim yaşam biçimim. Öğretmenlik kutsal bir meslek ve bende bu mesleği büyük bir disiplinle ve severek yapmaktayım öğrencilerimle müziği paylaşmak ve onlara müzik sevgisini aşıladığım içinde kendimle gurur duydugumu ifade etmek istiyorum. Sözü müziği kendisine ait olan Gah Yakın, Gah Uzaksın adlı şarkısını da kliplendiren ve Görüntü yönetmeliğini Ali seydi Işıkgil yaptığı .sanatçı çok iddalı geldiğini'de söylemeden geçmedi.

(Öğretmen olarak kutsal bir görev yaptığım için de ayrıca çok mutluyum.) Öğrencilerime ve bundan sonraki yeni nesillere müzik kültürünü, Türk Halk Müziği’ni sevdirerek aşılamak istiyorum. Çünkü Halk Müziği bizim özümüz ve kültürümüz.

Haber Foto : Eyubhan KURTCU

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: