Öğretmen Ve Öğrenciler Çöp Topladı

Bilgi Anadolu Lisesi Sosyal Girişimcilik Kulübü ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri mahallede çöp topladı.

Bilgi Anadolu Lisesi Sosyal Girişimcilik Kulübü ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri mahallede çöp topladı.

Çevre temizliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla önce okul bahçesinden başlayan öğrenci ve öğretmenler Yeni Mahalle'nin değişik cadde ve sokaklarındaki çöpleri topladılar. Öğrenci ve öğretmenlerin üzerlerine çöp poşeti giyerek gerçekleştirdikleri faaliyete 50 öğrenci, 2 okulun müdürleri ve 8 öğretmen katıldı.

Kulüp rehber öğretmeni Necmettin Doğan amaçlarının çevre temizliği için farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, "Okulumuzda kurduğumuz Sosyal Girişimcilik Kulübünün çevre ile ilgili üçüncü faaliyetini gerçekleştirdik. Bu faaliyette özellikle çöp poşetlerini üzerimize giyerek zamanla çevreye atılan çöplerin bu şekilde insanları kuşatacağını ve birçok hastalığın yayılmasının yanı sıra doğanın ve doğal dengenin bozulacağı izlenimini vermeye çalıştık. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ile birlikte böyle bir çalışmayı yapmaktaki amacımız küçük yaşlarda verilecek çevre bilincinin daha kalıcı olacağını düşünmemizdi. Az da olsa bunu öğrencilerimizde ve çevremizde bir bilinç haline getirebildiysek ne mutlu bizlere" dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının çevre temizliğine katkıda bulunmak ve çevre bilincini toplumun her bölümüne yerleştirmek olduğunu söyleyen Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can, çevreye duyarlı bireyler olunması gerektiğini vurguladı.

Ellerindeki poşetlerle cadde ve sokaklarda temizlik yapan öğrenciler, daha sonra topladıkları çöpleri belediyeye ait çöp konteynırlarına taşıdılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz