Öğretmene yönelik şiddeti protesto eden grup, bakanlığı göreve çağırdı

Öğretmenlere yapılan saldırıları protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, şiddetin durdurulması için Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve...

Öğretmenlere yapılan saldırıları protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, şiddetin durdurulması için Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan bir grup Türk Eğitim-Sen üyesi, ‘Alo 147 imdat yetişin dayak yedim’, ‘Bakan öğretmenine sahip çık’ dövizleri taşıdı. Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube Başkanı Sevgi Yalav, öğretmenlere yapılan saldırıların son günlerde arttığını söyledi. Öğretmenlerin, öğrenci ve veliler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını belirten Yalav, “Öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın sessiz kaldığını öne süren Yalav, bakanlığın kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yapılan şiddete karşı önlem alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu kaydeden Yalav alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: “Okullarda güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalı. Öğretmenlere okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tüm tedbirler alınmalı. Öğretmenlere kaybettiği itibarı yeniden kazandırılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup, kollayan bir bakanlık haline gelmeli.”

‘Bakan uyuma öğretmene sahip çık’, ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’ şeklinde slogan atan grup üyeleri, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: