Öğretmenler ev bulamıyor

Şanlıurfa'da öğretmenler kiralık ev bulamıyor...

Şanlıurfa’da her geçen gün biraz daha artan konut fiyatları kiracıları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar ise yatırım yerine apartman diken iş adamlarından şikayetçi.

Nüfusun yüzde 45'inin kırsal kesimde yaşadığı, GAP ile birlikte özellikle son dönemlerde sulanan arazilerin arttığı Şanlıurfa’da sağlanan gelir artışı ve çeşitli konularda üreticilere ödenen desteklemeler, bu sektörden geçinenleri yatırıma yönlendiriyor. Kırsal kesimde yaşayanlarla birlikte iş adamlarının da Birikimlerini gayrimenkul ve arsa alarak değerlendirmek istemesi fiyatları ciddi oranda artırıyor.

Reklam
Reklam

TOKİ YETERSİZ

Şanlıurfa’da arsa fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle TOKİ'nin de yeterince ucuz konut üretememesi, inşaat sektöründe rekabetin yeterince gelişmemesine neden oluyor. Kira fiyatları semtlere ve dairelere göre 300 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor.

GÖÇ ETKİSİ

Şanlıurfa’da konutlarda ki yüksek fiyatların bir nedeni de sosyolojik bir olay olan göç olarak gösteriliyor. Nüfusunun yarısına yakını kırsa kesimde yaşayan kent merkezinin göç alması da konut yetersizliğini tetikliyor. Bazı vatandaşlar ise daha önceden göç yoluyla geldikleri köylerine artan konut kira fiyatları nedeni ile tekrar gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

SANAL GÜNDEM OLUŞTURULDU

Konuyla ilgili açıklama yapan bazı vatandaşlar ise konut işi ile uğraşan kişilerin sanal bir ortam oluşturduğunu bu sanal gündemin müttehitlerin işene geldiğini söyledi. Yapılan araştırmalara göre Şanlıurfa’da yaşanan konut sıkıntısının Türkiye de gelişen bazı illerle aynı oranda olduğu ancak kira ve konut fiyatlarının Şanlıurfa’da daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Konut sıkıntısı ve kira pahalılığından bıkan bazı işsiz vatandaşlar ise iş adamlarının apartman dikerek yatırımlarını gayri menkulle değerlendirmesinden şikayetçi. Şanlıurfalı iş adamlarını apartman dikmek yerine fabrika açmaya davet eden vatandaşlar işsizliği de bitirmeye yardımcı olunacağını anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz