Öğretmenler Günü

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile Baro Başkanı Bülent Şarlan, "Öğretmenler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile Baro Başkanı Bülent Şarlan, "Öğretmenler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Daniş ve Kaşdemir, ortak yayımladıkları mesajda, öğretmenlerin mesai kavramının içine sığmayan, geleceğin teminatı olan öğrencileri yetiştirme sorumluluğunu ülkenin her karış toprağında fedakarca yerine getiren, çok özel mesleğin mensupları olduğunu bildirdi. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine toplumu taşıyacak, yeni nesillerin yetiştirilmesinde en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü dile getiren milletvekilleri, şunları kaydetti: "Ülkemizin aydınlık geleceğinin inşasında, şüphesiz ki üzerinize düşün görevi layıkıyla yerine getirmek için görevinizin bilincinde mesleğinizi sürdürmektesiniz. Bizlerde bu önemli görevinizi yerine getirirken her zaman sizlerin yanında ve en büyük destekçiniz olarak yer alacağız. İktidarımız döneminde ülkemizin imkanları dahilinde, gelecek nesillerimizi yetiştiren milli eğitime verdiğimiz önem sonucu, her sene bütçeden ayrılan pay artmaktadır. Yine de bu artış hiçbir zaman bizlere yeterli gelmemektedir. Milli eğitimde yaşanan sorunları çözmek ve eğitim standartlarının yükseltilmesi adına bizlere düşen sorumluluğun bilincinde olup, her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz." - Baro Başkanı Şarlan'ın mesajı Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, insanlık tarihinin en anlamlı ve en değerli mesleğinin sahibi bilge kişilerin, aydınlığın sembol isimleri olan öğretmenlerin gününü derin bir saygı, şükran ve minnetle kutladığını ifade etti. Öğretmenlerin, geleceğin emanet edildiği çocukları özveriyle, sevgiyle yetiştirdiğini belirten Şarlan, şunları kaydetti: "Onlar anlamlı, değerli ve kutsal bir mesleğin sahipleridir. Bu sebeple en büyük güzellikleri ve saygıyı hak etmektedirler. Öyle ki Başöğretmen Atatürk, 'dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygıdeğer ögeleridir.' 'Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' ifadeleriyle geleceğin mimarı olan öğretmenlere seslenir. Öğretmenlerimizin çocuklarımızı dün olduğu gibi bugün ve yarında Atatürk'ün izinde, aydınlık zihinli, sorumluluk duygusuna sahip, sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetiştireceklerine inancım tamdır. Aynı inancımı fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirecekleri konusunda da taşımaktayım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz