Öğretmenler Günü'nde yeni öğretmenler göreve başladı

Balıkesir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 13 genç öğretmen, yemin ederek göreve başladı. Törende ayrıca 49...

Balıkesir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 13 genç öğretmen, yemin ederek göreve başladı. Törende ayrıca 49 yıl eğitime hizmet veren Müfettiş Metin Atmaca'ya (73), Vali Yılmaz Arslan tarafından Hizmet Şeref Belgesi ve plaket verildi.
Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı, Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti. Törenlere Vali Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdür Vekili Esat Taner, vali yardımcıları, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Balıkesir'deki en genç öğretmen olan Karesi Kız Teknik Lisesi öğretmeni Gül Ünal ve Eğitim Müfettişi Atmaca, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Çubuk, "Bizim son derece kutsal, değerli bir mesleğimiz var. Mesleğimiz ayrıcalıklı, kıymetli ve değerlidir." dedi. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi ve saygınlığının yetişmiş insan gücüyle doğru orantılı olduğunu belirten Çubuk, "Omuzlarınızdaki yükün ağırlığı, sorumluluğun büyüklüğü, yolunuzun meşakkatli oluşunu aklınızdan çıkarmayınız. Sabır tezgahında ilmek ilmek dokumaktasınız. Bitmeyen tükenmeyen heyecanınızın artması temennisiyle." şeklinde konuştu.
Metin Atmaca'ya Hizmet Şeref Belgesi ve plaket verilmesi, 13 öğretmenin yemin ederek göreve başlamasından sonra tören, Kadriye–Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği Öğretmen Marşı'yla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz