Öğretmenler Kıyafet Özgürlüğü Için Eylem Yaptı

Ordu'nun Ünye ilçesinde öğretmenler kıyafet özgürlüğü için eylem yaptı. Ünye'de Eğitim–Bir-Sen ve Memur-Sen üyesi öğretmenler...

Ordu'nun Ünye ilçesinde öğretmenler kıyafet özgürlüğü için eylem yaptı. Ünye'de Eğitim–Bir-Sen ve Memur-Sen üyesi öğretmenler “12 milyon 300 bin İmzaya Sahip Çıkıyor ve İşe Serbest Kıyafetle Gidiyoruz” sloganı ile mesailerine serbest kıyafetle girdi.

Eğitim Bir Sen Ünye Temsilciliği Basın yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Dursun Tarakçı, “Kılık ve kıyafet dayatması günümüz Türkiye’sine yakışmamaktadır. Eğitim Birsen ve Memur- Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dahil, kamu görevlilerinin, saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyu ile yönetilen darbe ürünü yönetmeliğinin acilen kaldırılmasını istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında, kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle yürüttüğümüz, “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teslim etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiş bulunuyoruz. Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 1982’den bu yana binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim Bir Sen Ünye Temsilcisi Şinasi Coşkan ise “Arkadaşımızın basın açıklamasında belirttiği gibi Kasım Ayı’ndan itibaren bir sürecimiz var. bu süreç sonunda, 18 Mart Pazartesi günü itibari ile, ilçemizde tüm kurumlarımızda, biz eğitimi temsil ettiğimizin, eğitimle ilgili tüm kurumlarımızda ve bunun yanında Memur-Sen bağlı olan bayanlarımız derslerine başörtülü giriyorlar. Kurumlarında başörtülü çalışıyorlar. Erkek üyelerimizde kurumlarında sivil olarak kravatlarını çıkartarak, sivil kıyafetle gördüğünüz gibi derslerine giriyor, görevlerini ifa ediyorlar. Bu eylem 3 günlük, beş günlük bir eylem değildir. Hükümetten gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: