Öğretmenler, Velileri Ziyaret Etti

Suşehri Kösedağ TOKİ İlköğretim Okulu idaresi ve öğretmenler, taşımalı sistemle çeşitli köylerden okula gelen öğrencilerin...

Suşehri Kösedağ TOKİ İlköğretim Okulu idaresi ve öğretmenler, taşımalı sistemle çeşitli köylerden okula gelen öğrencilerin köylerindeki velilerini evlerinde ziyaret etti.

Kösedağ TOKİ ilköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Tuncer, başarıda okul ve veli işbirliğinin önemine değinerek, "Sivas Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi kapsamında çeşitli köylerden taşımalı sistemle okulumuza gelen öğrencilerimizin velilerini evlerinde ziyaret ederek okulumuz hakkında ve öğrenciler hakkında bilgi sunumu yaptık. Velilerle yaşanılan sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili bilgiler verildi. Veli - okul iş birliği olmadan okulda başarı elde edilemeyeceğini düşündüğümüzden, öğretmenlerimizin köy ziyaretleri bu bağlamda başarı yönünde oldukça pozitif etki yaratacaktır. Öğretmenlerimiz böylelikle kendi öğrencisinin hangi şartlarda okula geldiğini, köyünün durumunu, köyünde evlerinin durumunu, maddi ve manevi ailesel durumlarını bilmesi öğrenciye yaklaşacağı konular üzerinde de ipucu verecektir ve bu beraberinde başarıyı getirecektir. Yapılan aile ziyaretlerinde gözlemledik ki, veliler okula gelmek istiyor ancak çekiniyorlar. Bu tür ziyaretler sayesinde bu ve benzeri sıkıntıları ortadan kaldırıp yakınlaşmanın oluşacağını bekliyoruz. Başarı olacaksa okul ve veli ilişkileri çok önemli bir konudur. Biz okul idaresi olarak bu konuda elimizden gelen gayreti gösterip tüm velilerimize ulaşarak bizlere emanet ettikleri çocuklarının en iyi eğitimi almalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tuncer, 'Her şey çocuklarımız için' sloganıyla taşımalı sistemle gelen bütün köylere ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: