Öğretmenlerden eylem

İSTANBUL (İHA) - Koşuyolu'nda toplanan çeşitli dernek ve sendikalara bağlı bir grup öğretmen, Validebağ Korusu'nun yakınlarına inşaat yapılmasını ve korunun Üsküdar Belediyesi'ne devir edilmesini istemediklerini belirterek eylem yaptı.

Edinilen bilgilere göre, Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne devir edilmesini istemeyen Eğitim-Sen, Validebağ Gönülleri Derneği üyeleri ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 300 kişilik bir grup Koşuyolu'nda toplandı. Erzurumlular Sitesi önünde toplanan grup, öğretmenler evi yakınlarına site yapılmasını ve korunun işletmesini almaya hazırlanan Üsküdar Belediyesi'ni protesto etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sırasında slogan atan grup, koruyu vermeyeceklerini ve mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklama yapan Valibağ Gönüllüleri Derneği üyesi bir kişi, "Birileri dinlenme tesislerini özel sektöre peşkeş çekmek istiyor. Burada doğal hayatı yok etmek istiyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuya İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey neden müdahale etmiyor. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır Taşyapı İsimli şirkete bu korunun ve öğretmen evinin etrafında inşaat yapmasına izin vererek yeşil alanımızı yok etmeye çalışıyor" dedi.
Öte yandan çevrede bulunan vatandaşlar ise alkış tutarak gruba destek verdi. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.