Öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Protesto

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in video konferans yöntemiyle yaptığı hizmet içi eğitim konuşması sırasında, bir...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in video konferans yöntemiyle yaptığı hizmet içi eğitim konuşması sırasında, bir grup öğretmen salonu terk ederek Dinçer'i protesto etti.

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmenlik mesleğini aşağıladığını, küçük düşürdüğünü öne sürerek Ankara'daki Necla Kızılbağ Lisesi'nde Dinçer'i protesto etti. Bazı öğretmenler, video konferans aracılığıyla Dinçer'in yaptığı hizmet içi eğitim konuşması sırasında salonu terk ettiler.

Aysel Balcı adlı öğretmen, eğitim öğretim ile ilgili kararlarda geleceği ipotek altına alınan eğitim emekçilerine, sendikalara, akademisyenlere danışılmadan dayatma yapıldığını savunarak, "Biz sorgulayalım, sorgulayan bireyler yetiştirelim, ülkeyi demokratikleştirelim diye uğraşırken, tepeden alınan kararlara beni, bizi memur edemez, etmemeli" dedi.

Reklam
Reklam

Hasan Öztürk adlı öğretmen ise, 4+4+4 sistemini eleştirerek, 4. ve 5. sınıfı okutan öğretmenlerin durumunun belli olmadığını söyledi. Öztürk, "Onun için okullar açılınca kim, hangi okulda, öğretmeni de, öğrencisi de belli olmayacak. Esas kaos o zaman başlayacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: