Öğretmenlerden Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Kanlı Kelle Eylemi

Bursa'da okul yöneticisi ve öğretmenlerin görevden alınmasını protesto eden öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kesik...

Bursa'da okul yöneticisi ve öğretmenlerin görevden alınmasını protesto eden öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kesik manken başı bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde kesik manken başları müdürlük önüne bırakıldı. Çarşamba’da bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen 'Müfettiş mi? Kelle Avcısı mı?' konulu basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, kelle bırakma eylemi kapsamında ellerindeki kanlı kelleleri müdürlük önüne bıraktı.
Burada basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde usulsüz şube müdürü görevlendirmeleri, yanlı, taraflı teftiş kurulu ile kelle avcılığı yapıldığını savundu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde skandalsız günün geçmediğini öne süren Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise pervasızca yanlışlarına yanlış eklemeye devam ettiğini iddia etti.

Reklam
Reklam

‘Et kokarsa tuz var, tuz kokarsa ne var?’ atasözünü hatırlatan Türkoğlu, teftiş mekanizmasının kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesinde çok önemli olduğunu belirtti. Ancak Bursa’da bu mekanizmanın kelle avcılığına döndüğünün altını çizen Selçuk Türkoğlu, şöyle devam etti: “Teftiş mekanizmasında müfettişin veya teftiş kurulunun yanılma payı yüzde 1-3 aralığında iken. Yani incelenen, soruşturulan 100 dosyadan en fazla 3’ünün mahkemelerden geri dönmesi kabul edilebilir hata payı iken, Bursa’da bu oran yüzde 32’dir. Bursa’da son 3 yıl içerisinde soruşturma ile görevden alınan veya görev yeri değiştirilen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yüzde 32’si mahkeme kararı ile geri dönmüştür.”

Başta teftiş kurulunun adalet duygusu ve tarafsızlıklarını yitirdiğini savunan Türkoğlu, “Darbe dönemlerinde dahi böylesi keyfi uygulamalara rastlanmazken, en son Bursa genelinde 20 vekil şube müdürü görevlendirilmesi ideolojik kadrolaşmanın ve yandaş kayırmanın zirve noktası olmuştur.” dedi.

Yeni uygulama ile müdürlükteki memurları köle muamelesi yapıldığını öne süren Selçuk Türkoğlu, “Usulsüz şube müdürü görevlendirilmesiyle il milli eğitim müdürlüğüne gelen yeni 6 vekil şube müdürüne müstakil oda tahsis edilirken, bölümlerde memur, şef, teknisyen, mühendis, çalışanlarımız adeta toplama kampı görüntüsünde 5-6-7-8’er kişi aynı odayı paylaşmak zorunda bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Bursa Milli Eğitimine göre; şube müdürlerinin kanı, memurlarınkine göre daha kırmızıdır.” diyen Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın Bursa Milli Eğitimine, 25 bin milli eğitim çalışanına, 490 bin öğrenciye vereceği bir şey kalmamıştır. Yönetme iradesini kaybetmiştir. Kendisi ve Bursa Milli Eğitimi için en hayırlı olan davranış görevi bırakmak olacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: