Öğretmenlerden Tabutlu Eylem

İzmir’de Eğitim-Sen ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kimlikleriyle ve...

İzmir’de Eğitim-Sen ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kimlikleriyle ve siyah tabutla protesto etti.

Konak'taki YKM binası önünde toplanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyen Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 12 Eylül darbesi ürünü olduğunu belirtti. Ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler bulunması isteyen Eğitim-Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Duran Sınacı, Eğitim-Sen İzmir Şubeleri adına yaptığı basın açıklamasında, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 12 Eylül döneminin bir ürünü, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu asla unutulmamalıdır. 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler günü olarak kutlamamız mümkün değildir. Eğitim-Sen için 24 Kasım’ı kabul etmek demek 12 Eylül rejimini, uygulamalarını ve düşüncesini benimsemek, 12 Eylül zihniyetini onaylamak anlamına gelmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçeri de istifaya davet eden Duran, “AKP hükümeti kamuda yaşanan dönüşüm uygulamalarına paralel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencemizi kaldırmanın ve bizleri göstereceğimiz bireysel performansa göre çalıştırmanın hesaplarını yapıyor” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kimliklerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının merdivenlerine atan öğretmenler, daha sonra aynı yerde eylem yapan atanamayan öğretmenlerin eylemine destek verdi. Atanamayan öğretmenler ise, sıkıntılarını ve bugüne kadar yaşadıkları imkansızlıklar nedeniyle ölen meslektaşlarını gözler önüne sermek için siyah tabut taşıdı. Atanamayan öğretmenler, bir an önce hak ettikleri atamaların yapılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: