Öğretmenlere kitap okuma zorunluluğu

SAMSUN (İHA) - Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, yapılan istatistiklerde öğretmenlerin çoğunun kitap okumadığının tespit edildiğini belirterek, geliştirdikleri "Birlikte okuyalım" projesi çerçevesinde bütün öğretmenlerin günde 15 dakika kitap okuyacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, 2004-2005 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem değerlendirme toplantısı Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıda ilçe milli eğitim müdürlüklerine diz üstü bilgisayar ve yazıcı dağıtıldı. Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, amaçlarının zamanı, zemini ve şartları en verimli şekilde kullanmak olduğunu ifade etti. İlçe milli eğitim müdürlerinden daha aktif olmalarını isteyen Aydın, "Seviye tespit sınavında bazı ilçelerde geçen yıla göre hareketlilik olmuş, bazı ilçelerde donukluk var, bazılarında ise geri kalma var. Buna hız vermemiz lazım. Yığılmış problemler var. Bu problemleri zamanımızı çok iyi değerlendirerek ve ancak hızımızı artırarak çözebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

1.5 sene içerisinde 'biz' kavramını geliştirerek büyük verimlilik kaydettiklerini anlatan Aydın, "Bunu sadece biz değil bakanlıkta takdir ediyor. Pilot projelerde artık Samsun tercih ediliyor. Sosyal bilimler lisesinde Samsun tercih edilen iller arasına girdi. Buna yer hazırlamaya çalışıyoruz. Bu verimliliği üst düzeyde tutmamız lazım. Eğer üst düzeyde tutar ve bunun üzerinde çalışırsak öyle tahmin ediyorum ki hem eğitimde kaliteyi hem de kendimizin kalitesini artırmış oluruz" diye konuştu.
Hantal bir toplumun içerisinden idareci seçmenin zor olduğuna dikkat çeken Aydın, siyasi referanslar ile gelen ve bakanlığın hızına yetişemeyen milli eğitim müdürlerinin bir kısmını Milli Eğitim Bakanı'nın görevden aldığını hatırlattı. Öğretmenin yön veren, hedef gösteren ve insanları eğitmeye çalışan bir vasıta olduğunu dile getiren Cevdet Aydın, "Onun için öğretmenin çok donanımlı olması lazım. Yaptığımız istatistiklerde görüyoruz ki öğretmenlerin çoğu okumuyor. Bir milletin öğretmeni eğer okumuyorsa, o zaman o milletin hali nedir onu siz tasavvur edin. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. 'Birlikte okuyalım' diye bir proje geliştiriyoruz. Bu proje kapsamında bütün arkadaşlarımız günde 15 dakika okuma saati kendilerine ayarlayacaklar. Günde 15 dakika kitap okuyacaklar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 16.45 ile 17.00 saatleri arası okuma saati düzenliyoruz. Bu okuma programı il genelinde uygulanacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin bilgi işlem konusunda kendini geliştirmesi gerektiğine işaret eden Aydın, bazı öğrencilerin bilgisayarı öğretmenlerden daha iyi kullandığını, bu durumunda öğretmeni öğrenci karşısında acemi durumuna düşürdüğünü, onun için öğretmenlerin kendilerini teknoloji konusunda geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda ilçe milli eğitim müdürlükleri için alınan diz üstü bilgisayarlar, ilçe milli eğitim müdürlerine teslim edildi. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ilçe milli eğitim müdürlerine bilgisayarları dağıtırken, "Bilgisayarları süs gibi bir kenara koymak yerine bunu verimli bir şekilde kullanın. Bunun içi boş. İçini bilgi ile doldurun" diye uyarıda bulundu.