Öğretmenlere ‘’öğrenci Odaklı Eğitim Önerisi’’

Yeni eğitim öğretim yılına genç ve dinamik bir kadro ile başlayan Akdeniz Koleji’nde öğretmenlere yönelik...

Yeni eğitim öğretim yılına genç ve dinamik bir kadro ile başlayan Akdeniz Koleji’nde öğretmenlere yönelik düzenlenen sonbahar seminerlerinin sonuncusunda, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birsel Aybek, ''Düşünme biçimleri-iyi vatandaşlık eğitimi'' konulu sunum yaptı.

Aybek, okulun konferans salonundaki seminerde, günümüzde nitelikli insanlara duyulan ihtiyacın giderek arttığını, bunun yolunun ise eğitimden geçtiğini belirterek, ‘’Türkiye’nin çağdaş bir toplum olmak için gösterdiği çabalar incelendiğinde, bütün bu çabaların temelini eğitimin oluşturduğu görülür. Çünkü, bir ülkenin çağdaş devletler arasında sağlam bir yer edinip, bu yerini korumasında rol oynayan önemli öğelerden birisi eğitimdir’’ dedi.

Reklam
Reklam

21. yüzyılda, bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesinin toplumların yapısını değiştirdiğini vurgulayan Aybek, ‘’Böylece eğitim sisteminde de diğer alanlarda olduğu gibi yenileşme zorunlu bir hale gelmektedir. Bundan dolayı da hem bireylerin hem de toplumların geleceği açısından, büyük bir önem taşıyan eğitim konusunda ilgisiz kalmayı düşünmek mümkün değildir’’ diye konuştu.

Öğretmenlere, öğrencilerini sorumlu bireyler olarak yetiştirmelerini öneren Doç. Dr. Aybek, ''Biz öğretmenlerin öğrencilere düşünme, mantık süzgecinden geçirme, eleştirme gibi birçok beceriyi kazandırması gerekiyor'' dedi.

Aybek, ‘’Ne kadar çok eleştirirsek o kadar çok düşünürüz. Öğrenci odaklı eğitim istiyorsak, öğrencilerimize eleştiri imkanı sunmalıyız'' diye konuştu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren seminerin sonunda tüm seminerlere katılan öğretmenlere Akdeniz Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aycan Aktürk tarafından katılım belgesi verildi.

Aycan Aktürk, öğretmenlere yönelik seminerlerin devam edeceğini belirterek, ‘’ Yaratıcı, eleştirebilen, sorumluluk sahibi bir nesil yetiştirmek için Özel Akdeniz Okulları olarak üstümüze düşen bütün görevi yerine getiriyoruz'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: