Öğretmenlere Yapılan Saldırılara Kınama

Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Akkaya, "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete...

Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Akkaya, "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete karşı ne zaman harekete geçecek?" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Başkan Akkaya, son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı. Öğretmenlere yönelik saldırılar son günlerde hız kazandığını, öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberler basına hemen her gün yansımakta olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, "Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Şu anda karşımızda öğretmenlere yapılan şiddete karşı kılını bile kıpırdatmayan bir Milli Eğitim Bakanı bulunmaktadır. Bu durum eğitim camiası için büyük bir felakettir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete karşı ne zaman harekete geçecek?" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Akkaya, öğretmenlere yönelik saldırılarak karşı acilen önlem alınması gerektiğini belirterek, "Unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, öğretmenlerimizin maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Öğrencilerini kendi çocuğu gibi görerek, onlar için titizlenen, onlara sahip çıkan, öğrencilerine bir şeyler öğretmenin umudunu taşıyan, bu mesleğe gönülden bağlı olan öğretmenlerimize yapılan saldırılar son bulmalıdır. Ülkemizin kilometre taşı olan eğitimcilerimiz baş tacı edilmelidir. Eğitimciler için gün kenetlenme günüdür. Bu vesileyle öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: