Öğretmenlere yönelik şiddet

Türk-Eğitim Sen Elazığ Şubesi üyesi bir grup, öğretmenlere yönelik yapılan şiddet eylemlerini protesto etti.

Türk-Eğitim Sen Elazığ Şubesi üyesi bir grup, öğretmenlere yönelik yapılan şiddet eylemlerini protesto etti.

PTT Meydanı önünde toplanan şube üyeleri bir süre slogan attı. Türk-Eğitim Sen Elazığ Şubesi Başkanı Talat Efe, toplanan üyeler adına yaptığı konuşmada, son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin büyük artış gösterdiğini dile getirdi.

İstanbul, Kütahya ve Sakarya'da öğretmenlere yönelik yapılan saldırılardan örnekler veren, bu durumun kaydettiği artışın bir göstergesi olduğundan bahseden Efe, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Okullarda tehlike zilleri çalınırken, öğretmenler hemen her gün öğrenci ve veliler tarafından saldırıya uğrarken, öğretmenlerin can güvenliği tehdit atındayken bu olaylara karşı önlem almayanların koltuklarında oturması manidardır. Öğretmenlere yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyiz. Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup ve kollanmamasıdır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: