Öğretmenlerin Bulduğu Yaralı Kızıl Doğan Koruma Altına Alındı

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Çeltiksuyu köyü yakınlarında öğretmenlerin bulduğu yaralı doğan, Orman ve Su İşleri...

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Çeltiksuyu köyü yakınlarında öğretmenlerin bulduğu yaralı doğan, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Yaralı doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü elemanlarınca yapılan ilk tedavisinin ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderildi. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Amcalar, "Nesli artık tükenmekte olan hayvanlar arasında sayılan yaralı kızıl doğan Şirvan ilçemize bağlı Çeltiksuyu Köyü yakınlarında öğretmenler tarafından yaralı bulundu. Bize getirdiler. Bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bacağında kırık bulunan doğan'a ilk müdahaleyi burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü elemanlarınca yapıldı. Ardından bu doğanı bu gün Gaziantep hayvanat Bahçesine göndereceğiz. Burada tedavisinin tamamlanmasının ardından esas yuvası olan doğaya salınacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: