Öğretmenlerin kaçırılması protesto edildi

Tokat'ta Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, terör örgütü PKK'nın öğretmen kaçırmasını protesto etti.

Tokat'ta Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, terör örgütü PKK'nın öğretmen kaçırmasını protesto etti.

Cumhuriyet meydanında toplanan yaklaşık 50 kişilik gruba vatandaşlarda destek verdi. Grup adına konuşan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, kaçırılan öğretmenlerin sağlıklı bir şekilde geri dönmelerinin sağlanmasının istendi.

Hükümet yetkililerinden terör örgütüne karşı sert tedbirler almasını isteyen Akkaya, "23 Eylülden itibaren 12 öğretmenimiz cinayet şebekesi PKK tarafından kaçırıldı. Otuz yıldır ülkemizin kanını emen bölücü terör örgütü, bugüne kadar yüzü aşkın öğretmenimizi katletmiş, okullarımızı basmış, eğitim yuvalarını yakarak eğitim hizmetini sekteye uğratmayı amaçlamıştır. Tek amaçları, öğrencilerini ülkesine ve milletine faydalı donanımlı bireyler olarak yetiştirmek olan öğretmenlerimize yönelik bu hain saldırıları şiddet ve nefret kınıyoruz. Son yıllarda bölücü örgütün ve destekçilerinin faaliyetlerinde gözle görülür bir artış sözkonusudur. Özellikle sivil vatandaşlarımıza dönük saldırılar pervasızca artmış bulunmaktadır. Anne karnındaki bebeğe bile kastedecek kadar çıldırmış olan cinayet şebekesi; büyükşehirlerimizi bombalarla kana bulamakta, Türk Kürt ayrımı yapmadan vatandaşlarımızı öldürmekte, şehir merkezlerinde güpe gündüz cinayet işlemekte; kaymakamlarımızı, sağlık memurlarımızı, öğretmenlerimizi kaçırmakta; yol keserek kimlik kontrolü yapmakta, sözde mahkemeler kurmakta, vergi adı altında haraç toplamaktadır. Velhasıl, uzun sözün kısası “Buraların ağası benim" demektedir. Hükümeti daha cesur hareket etmeye davet ediyoruz: Bugünden tezi yok, bölücü örgüte ve destekçilerine karşı en sert tutumu almaktan çekinmeyin. Bölücülere ekonomik, siyasal ve sosyal destek sağlayan unvanı ve sıfatı ne olursa olsun her unsura karşı ivedilikle tedbir alın. Yürekten inanıyoruz ki; bölücü hainlerin emelleri; öğretmenlerimizin yetiştirdiği vatansever memleket evlatlarının sayesinde iğrenç kursaklarında kalacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz