Öğretmenlerini ilaç reçetesinden buldular

ADANA (İHA) - Adana'da bir grup sınıf arkadaşı, eczanede ilaç satın alırken, bir reçetenin üzerindeki isimden yola çıkarak 40 yıl önce kendilerini okutan öğretmenlerini buldu. Buhar makinesine bağlı olarak yaşayan emekli öğretmen Doğan Saltuk, eski öğrencilerini karşısında görünce duygulandı.

1966-1971 yılları arasında 5 Ocak İlkokulu'nda okuyan bir grup sınıf arkadaşı, 40 yıl önce kendilerini okutan öğretmenleri Doğan Saltuk'u (70), 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ziyaret etti. Astım hastası olduğundan buhar makinesine bağlı olarak yaşayan 70 yaşındaki emekli Saltuk, eski öğrencileri Yusuf Coşkun, Hüseyin Akgün, Ali Şahin Gök ve Selahattin Barcı'yı karşısında görünce, "Çok duygulandım, böyle bir şey beklemiyordum" dedi.

Reklam
Reklam

İlerleyen yaşı nedeniyle eski günlerini anımsamakta güçlük çeken Saltuk'a öğrencileri hatıralarını anlattı, Kendisiyle çekilmiş fotoğraflarını da gösterdi.
Saltuk'un eski öğrencilerinden Yusuf Coşkun (47), ilkokul arkadaşıyla eski öğretmenlerini aramaya koyulduklarını belirterek, eczanede ilaç satın alırken bir ilaç reçetesinin üzerindeki isimden yola çıkarak hocalarını tesadüfen bulduklarını söyledi. Çoşkun, "Öğretmenimiz ilkokulun en iyi öğretmenlerinden biriydi. Bizi okuttu ve hepimiz birer meslek sahibi olduk. Hocamızın hakkı ödenmez ama kendisini unutmadığımızı göstermek istedik" dedi.

Eski sınıf arkadaşları Yusuf Coşkun, Hüseyin Akgün, Ali Şahin Gök ve Selahattin Barcı, öğretmenleri Doğan Saltuk'un Öğretmenler Günü'nü kutlayarak hediyeler verdi.