Oğul Aktan'ın büyük acısı

ANKARA (ANKA) - Hayatını kaybeden MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'ın oğlu Uygar Aktan, "Aktan ailesi ve ben babamızı yitirdik. Büyük bir acı ve kayıptır. Ama Türk milleti de çok değerli ve kendisine adanmış bir evladını yitirmiştir" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan Ankara'da tedavi gördüğü Akay Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Akay Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adnan Bulut, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Aktan'ın gece yarısı saat 02.00'de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Hastane önünde açıklamada bulunan Aktan'ın oğlu Uygar Aktan ise kendilerini yalnız bırakmayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Milletvekili Tunca Toskay ve Akay Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Uygar Aktan, "Aktan ailesi ve ben babamızı yitirdik. Büyük bir acı ve kayıptır ama Türk milleti de çok değerli ve kendisine adanmış bir evladını yitirmiştir. Bu bütün ömrünü Atatürk Cumhuriyetine adamış, bunun savunuculuğunu yeri geldiği zaman tek başına sonuna kadar sürdüren, büyük devlet adamanı kaybettiği için Türk milletine başsağlığı diliyorum. MHP Camiasını da yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

-"HASTALIK GEÇ TEŞHİS EDİLDİ"-
Aktan, hastalığının teşhisinin konulmasında bir gecikme yaşadıklarını kaydederken, "Ama onu takiben yapılabilecek her şey yapıldı. Tüm doktorlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Ama takdiri ilahi buraya kadarmış" dedi.

Aktan için yarın saat 10.00'da Dışişleri Bakanlığı'nda, 11.00'de ise TBMM'de bir tören yapılacağını belirten Uygar Aktan, öğle namazına takiben Kocatepe Camii'nde kılınacak namazın ardından ise cenazenin İstanbul'da nakledileceğini ve orada defnedileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam