Oğul Denktaş, Babasını Ve Kıbrıs’ın Geleceğini Anlattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Demokrat Parti (DP) Lideri Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, Kıbrıs...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Demokrat Parti (DP) Lideri Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, Kıbrıs ve babasını konferansta Nazillilere anlattı.

Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferans büyük ilgi gördü.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda verilen konferansta konuşan Serdar Denktaş, Rauf Denktaş'ın yokluğunu hissettiklerini ifade ederek, "Kıbrıslı bir Türk olarak, Rauf Denktaş, duruşu, Kıbrıs ve Türkiye sevdalısı bir insandı. Müthiş bir milliyetçi olarak Türk Bayrağına büyük önem verirdi. Babadan öğrendiği Atatürk'ün yaşadığı Türk topraklarında bulunmak onun için çok önemliydi. Eğitimini tamamlayarak hukukçu olduğu yıllarda Kıbrıs’ın Türk olarak hakları olduğunu savunan ilk insanlardan biridir. Görev yaptığı İngiliz büyükelçiliğinde bir yandan da kitap yazmaya başlamıştı. 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs'ta Türk sorunu olduğunu kabul ettirmek için çok mücadele verdi. Türkiye'nin menfaatlerinin Kıbrıs'ın menfaatleri ile aynı olduğunu, karşılıklı menfaatler nedeniyle 300 bin nüfuslu Kıbrıs Halkının 75 Milyon nüfuslu Türkiye ile birlikte 75 bin 300 nüfusla tek vücut Türk olduklarını ifade eden ilk Kıbrıslı Türk'tür. Ben de onun izinde giden bir evladı olarak Türkiye sevgisi ile büyüdüm. Babam gibi Atatürk'ü yaşayarak yaşatan bir insan olmak istiyorum. Babam 1963'te gerçekleşen ilk Rum saldırısının ardından tutuklanmıştı. İsmet İnönü ve Adnan Menderes'in başbakanlık dönemlerinde Rauf Denktaş, Makaryos tarafından istenmeyen adam olarak Ankara'ya 4 buçuk yıl sürgüne gönderiliyor. Sürgünden sonra sık sık Türkiye-Kıbrıs arasında gidip gelerek sorunu anlatmaya çalışan Denktaş, 1967 yılında adaya tekrar döndüğünde tutuklanarak 18 gün hapiste yatıyor. Türkiye'nin Kıbrıs Rum kesimine nota göndermesi ile hapisten kurtuluyor. Son olarak Kıbrıs Çıkartmasına kadar büyük sıkıntılar içerisinde yaşama mücadelesi veriyorlar. Türkiye'nin sayesinde Kıbrıs var. Gelecekte de Türkiye var oldukça Kıbrıs var olmaya devam edecektir. Onun gibi vatanını seven bir devlet adamı belki bir daha gelmez ama biz onun izinden gitmeye devam edeceğiz. Onun kazandırdığı ve kazandırmadığı hakları mücadele ederek savunacağız. İnsancıl, milliyetçi, cana yakın, düşmanından dahi saygı duyulan bir devlet adamı olan babam Rauf Raif Denktaş'ı saygıyla anıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konferansın sonunda ise katılımlarından ve Rauf Denktaş’ı Nazillililere anlatmasından dolayı DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a Kaymakam Mehmet Okur tarafından teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz