Öğüt, TBMM’ye hayvan iskeleti götürdü

Milletvekili olduğundan bu yana vilayetinin sorunlarını gündeme getiren CHP Milletvekili Ensar Öğüt TBMM’ye hayvan iskeleti götürdü.

Milletvekili olduğundan bu yana milletvekili olduğu vilayetinin sorunlarını değişik şekillerde gündeme getiren CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt bu kez de hayvan iskeleti ile basın toplantısı yaptı.

MECLİS BUNU DA GÖRDÜ!..

Daha önce tezek, canlı hayvan, saman, süt gibi eylemlerle mecliste bölgesinde yaşanan sorunları dile getiren CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt İstanbul/Taksi Gezi parkı eylemleri gibi gündemi değişen ülkede binlerce hayvanı telef eden şap hastalığı gibi önemli olayların gündeme gelmediği, bununda hükümetin işine geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Öğüt’ün Şap dolaysıyla karantinada olan Ardahan’da kamyonla, kefene sarılmış olarak getirtip, Genel Kurul binasını önüne kurduğu masanın üzerine serdirdiği inek iskeleti ile yaptığı basın toplansın da şunları söyledi.

Türkiye’de günlerdir Taksim’de yeşil doğaya sahip çıkmak için bir direniş yaşanıyor. İktidarın doğaya karşı vurdumduymazlığına gençlerimiz ve halkımız geçit vermiyor. Buradan gençlerin direnişini selamlıyorum.

Ancak bir başka konuya dikkat çekmek istiyorum. Taksimde ağaçları keserek çöle çevirmek isteyen iktidar, ne yazık ki Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan bir tufan ve faciaya da kulak tıkıyor.

28 Mayıs 2013 Salı tarihinde TBMM’de konuyu dile getirmeme rağmen hem bakanlık hem de medyadan hiç kimse ilgilenmemiştir. Şu anda köylerde halen hayvan ölümleri devam etmektedir. Ben de konuya dikkat çekmek için bu iskeleti buraya getirmek zorunda kaldım.Taksimdeki haklı haykırışı duymazlıktan gelen iktidar, Doğu Anadolu’da ki köylünün feryadını da görmezlikten geliyor. Doğu Anadolu da haftalardır büyükbaş hayvanlarımız ölüyor ve iktidar bunu seyrediyor. Önlem almak yerine ölen hayvanlara köylüler toplu mezarlar açarak üzerlerini kapatıyor.

Reklam
Reklam

Bir yandan da açıkta kalan hayvanlar leş gibi kokuyor, çevre kirliliğine ve yeni hastalıklara sebebiyet veriyor. Bütün bu ölümler Şap Hastalığından dolayı gerçekleşiyor. Şap Hastalığını da Tarım bakanlığının Şap iğnelerini soğuk zincir sistemiyle zamanında göndermemesinden kaynaklanıyor.

Kars ilimizde 350 köy, Ardahan’da 237 köy, Iğdır’da 200 köy, Ağrı ‘da 680 köy Erzurum’da 1180 köy olmak üzere toplamda 2647 köy bulunmaktadır Her köyde yaklaşık 25 hayvan ölse toplamda 66.175 hayvan eder. Bu kadar ölüm ancak orta çağda yaşanır. AKP’nin ileri demokrasisi hayvancılıkta bir yandan ithal hayvan getirerek köylüyü bitirmiş, bir yandan da elde kalan hayvanlara zamanında aşı yaptırmayarak köylümüzü diri diri mezara gömmüştür.

İktidar neden zamanında tedbir almamıştır. Şap İğnesini neden zamanında gönderip hayvanların aşılanması sağlanmamıştır? Çiftçilerimizin feryadına neden kulak verilmemiştir. İktidar, Taksimdeki ağaçlar gibi, hayvanlarımızı da mı gözden çıkartmıştır?Taksimdeki ağaçları keserek çöle çevirmek isteyenler, şimdi de Doğudaki hayvanların ölümüne neden olarak işte buradaki iskelet haline getirmek istiyorlar. Böyle giderse bütün hayvanlarımız telef olacak, kala kala hayvanların iskeleti kalacaktır.

Reklam
Reklam

Devlet, kulak küpelerinden belli olan bu hayvanları tespit etmeli ve köylümüzün zararını bir an önce karşılamalıdır. Hayvanları ölen çiftçinin zararı karşılanmazsa Doğu Anadolu da hayvancılık bitecektir. Taksimdeki gençlerin direnişiyle sallanan iktidar, köylüden Osmanlı tokadını da yerse, kaçacak delik bulamayacaktır. Buradan iktidara sesleniyorum. Aklını başına alsın. Halkı ile kavga etmesin ve halkın sorunlarını dinlesin. İktidar halkı ile kavgaya devam ederse, tel tel dökülerek bu iskeletin haline gelecektir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: