Oğuz Tansel Şiir Ödülü Çsm’de Sahibini Buldu

Oğuz Tansel anısına bu yıl 5.’si düzenlenen yarışmada şiir ödülünün sahibi Şair İhsan Topçu oldu.Çankaya...

Oğuz Tansel anısına bu yıl 5.’si düzenlenen yarışmada şiir ödülünün sahibi Şair İhsan Topçu oldu.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ÇSM, Halkbilimci Oğuz Tansel aısına düzenlenen şiir ödülü törenine ev sahipliği yaptı. Ankara Aydınlığı Girişimi, Folklor Edebiyat Dergisi Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Tansel Ailesi’nin bu yıl 5.’sini şiir alanında düzenlediği yarışmada, Eray Canberk, Refik Durbaş, Prof. Dr. Cevat Geray, İlhan Gülek ve Metin Turan’dan oluşan seçici kurul, Topçu’nun eserini oy çokluğu ile ödüle değer buldu.

Reklam
Reklam

Şef Cihan Can’ın yönettiği Sevda Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu’nun konseriyle başlayan törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Cevat Geray kültüre sanata, doğaya saldırıların arttığı bir dönemde inadına sanat diyerek babalarının anılarını ve sanatını yaşatmak, gelecek kuşaklara Türkçe’nin güzelliklerini bırakmak için yarışmayı inadına sanat diyerek düzenleyen Tansel Ailesi’ni kutladı.

Konya Karaman Karma Ortaokulu’nda 1958-59 Eğitim Öğretim Yılı’nda Oğuz Tansel’in öğrencisi olmanın gururunu yaşamış olan öğrencileri Prof. Dr. İlhan Tomanbay, Sayıştay Onursal Daire Başkanı Hasan Baş ise yaptıkları konuşmalarda Tansel’in halkbilimci, eğitimci, paylaşımcı, eşitlikçi, özgürlükçü yanından söz ettiler.

Edebiyata gönül verdiği yıllarda Tansel ile tanışan ve 60’lı yıllarda Kanada’ya yerleşen Şair İlyas Halil’in mektubunun okunduğu gecede Oğuz Tansel’in kızı Prof. Dr. Aysıt Tansel, babasının savaş karşıtı, özgürlükçü kişiliğinden söz ederek şiirlerinden örnekler verdi.

Konuşmaların ardından Tansel’in maden mühendisi, çevirmen ve yazar oğlu Ülkün Tansel, ‘Kalbinden Kanıyor Zaman’ adlı dosyasıyla yarışmaya katılıp 73 eser arasından birinciliğe değer görülen Şair İhsan Topçu’ya ödülünü ve plaketini takdim etti.

Reklam
Reklam

Sanatta ve özellikle şiir alanında çözülmelerin yaşandığını dile getiren Topçu, izleyicilere Günbatımı Anımsamaları adlı şiirini okudu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: